Chalki devine prima insulă grecească „ECO”

Autor: Dan Vache
Citroën ECO - Chalki

Marca Citroen oferă autorităților publice din Chalki o flotă de șase vehicule pentru a iniția transformarea insulei grecești Chalki într-o economie „cu zero emisii”. Chalki devine prima insulă „GREEK-ECO”.

Insula grecească Chalki a devenit un laborator al Europei în care tranziția energetică este implementată împreună cu mai mulți parteneri precum Grupul Syngelidis, importatorul grec al mărcii Citroen sau Vinci și Akuo Grecia. Acest demers reflectă abordarea inovatoare a mărcii Citroën și se înscrie în convingerea mărcii că mobilitatea ar trebui să fie accesibilă pentru toți.

„Suntem foarte încântați să colaborăm cu Insula Chalki la acest proiect excepțional. (…) Ne-am asumat angajamentul de a face electrificarea accesibilă pentru toți și ne face o deosebită plăcere să contribuim la transformarea insulei Chalki într-o insulă autonomă, conectată și durabilă”, a declarat Vincent Cobée, directorul general al Citroën.

Procesul de transformare a insulei Chalki într-o economie cu „zero emisii” a debutat odată cu semnarea protocolului de colaborare dintre guvernul elen, Citroën și Grupul Syngelidis, Vinci și Akuo Grecia.

Citroen Ami este o mașină electrică cu un preț de 6.900 euro

Marca Citroën și Grupul Syngelidis depun eforturi semnificative pentru a oferi o gamă de vehicule electrice care vor funcționa doar cu energie regenerabilă. Obiectivul este ca toți rezidenții și toate companiile de pe insulă să beneficieze de acest progres.

Marca își dorește ca toți rezidenții și toate autoritățile publice să profite din plin de vehiculele electrice disponibile pe insulă.

Pentru început, Citroën va pune la dispoziția autorităților publice din insula Chalki o flotă de 6 vehicule 100% electrice.

Două modele Ami vor fi livrate Poliției și Gărzii de Coastă, două modele e-C4 și un automobil e-Spacetourer vor ajunge la municipalitatea insulei Chalki, în timp ce un vehicul electric e-Jumpy va fi livrat Comunității energetice din Chalki.

Pentru două dintre aceste modele va exista un leasing gratuit timp de 48 de luni, după care Citroen le va răscumpăra și le va dona municipalității insulei Chalki.

Această tranziție urmărește să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor de la insula Chalki. Citroen și Grupul Syngelidis au pus deja lucrurile în mișcare printr-o serie de inițiative. Tendința este de a electrifica flota de vehicule prezentă pe insula, cu obiectivul de a înlocui toate vehiculele termice tradiționale cu vehicule electrice.

Video: Chalki devine prima insulă grecească „ECO”

Citroën va oferi locuitorilor și companiilor de pe insulă posibilitatea de a achiziționa vehicule cu zero emisii la prețuri accesibile, de la cvadriculurile ușoare la vehiculele de pasageri și comerciale, cu utilizarea gratuită a tuturor tehnologiilor inovatoare și aplicațiilor conectate pe care le încorporează.

V-ar putea interesa și:

Locuitorii insulei vor cunoaște o îmbunătățire semnificativă a calității vieții lor, cu mai puțin zgomot, o mai bună calitate a aerului, un mediu mai curat și costuri reduse la energie.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare