Ce prețuri are Hyundai Ioniq 6, concurent pentru Tesla Model 3, BMW i4

Iată cât costă mașina electrică în Germania și Italia

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
hyundai ioniq 6

Reprezentanțele Hyundai din Europa încep să facă publice prețurile sedanului electric Hyundai Ioniq 6, un concurent pentru Tesla Model 3, BMW i4, Polestar 2. Iată cât costă mașina electrică în Germania și Italia.

Mașina electrică permite o încărcare ultra-rapidă (800 V) și are o autonomie de peste 610 km autonomie (WLTP).

Prețuri Hyundai Ioniq 6

În Germania, sedanul electric Hyundai Ioniq 6 are un preț de pornire de 43.900 euro, fără ecobonusurile oferite de stat. Modelul are bateria de 53 kWh, tracțiune spate și 151 CP / 350 Nm. Autonomia este de 429 de km WLTP.

Pentru bateria mai mare, un german va plăti în plus 5.000 euro și încă 5.000 euro pentru echiparea Dynamiq. Cu bateria de 77.4 kWh, tracțiune spate, 229 CP și o autonomie de 614 km, sedanul electric are un preț de 54.000 de euro.

Cel mai scump exemplar costă 61.100 euro în Germania. Acesta are tracțiune integrală, bateria de 77.4 kWh, 325 CP / 605 NM, o autonomie de 583 km WLTP și pachetul Techniq.

În Italia, mașina electrică este mai scumpă decât în Germania, costă de la 47.550 euro, iar cea mai scumpă variantă ajunge la 62.450 euro.

Ioniq 6 va putea fi încărcat la stații ultra-rapide cu puteri de 350 kW. O încărcare de la 10 la 80% ar urma să dureze 18 minute.

Hyundai Ioniq 6 prezintă cel mai lung ampatament din segment (2.950 mm), pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pasagerilor. Cu tehnologia inovatoare Vehicle-to-Load (V2L), modelul permite încărcarea dispozitivelor electrice, cum ar fi echipamentele pentru camping sau pentru desfășurarea activităților în aer liber.

Ioniq 6 are cel mai mic coeficient de rezistență aerodinamică din gama Hyundai

Coeficientul de 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai și unul dintre cele mai reduse din industrie.

Aspectul modelului și diferitele elemente de design – cum ar fi clapetele active, pasajele roților, spoilerul spate integrat, trenul de rulare, deflectoarele – au contribuit semnificativ la îmbunătățirea performanței aerodinamice, plasând Hyundai Ioniq 6 printre cele mai elegante vehicule din lume.

V-ar putea interesa și:

Pentru dezvoltarea IONIQ 6 au fost utilizate materiale sustenabile:

– exterior: vopsea provenită din reciclarea anvelopelor uzate, dar și pigment obținut din cărbune de bambus;
– interior: piele eco, plastic reciclat, vopsea bio derivată din uleiuri vegetale, covorașele fiind realizate din plase de pescuit reciclate – o premieră pentru gama IONIQ.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare