BMW M începe testele pe modele electrice de înaltă performanţă

Autor: Cristian Gubandru
bmw m

BMW M GmbH face primele teste cu un prototip pentru sisteme inovatoare de propulsie şi control al şasiului. Patru motoare electrice şi un sistem integrat de control al dinamicii permit o experienţă de condus foarte emoţionantă în viitoarele maşini sport de înaltă performanţă.

Programul de teste BMW M se concentrează pe un sistem de tracţiune integrală care cuprinde patru motoare electrice şi un sistem integrat de control al dinamicii.

Cu conceptul de propulsie complet nou, BMW M GmbH îşi subliniază competenţa în dezvoltare şi, prin urmare, capacitatea sa de a transfera esenţa M în lumea mobilităţii fără emisii locale.

50 de ani de istorie BMW M

La exact 50 de ani de la înfiinţare, BMW M GmbH se află în mijlocul unui proces de transformare către mobilitatea electrică. Anul aniversar a avut deja lansarea pe piaţă a modelelor electrice de performanţă BMW i4 M50 şi BMW iX M60.

BMW i7 M70, primul automobil BMW M bazat pe un sedan electric de lux, urmează să urmeze încă de anul viitor.

Tehnologie specifică de propulsie şi suspensie sub forma unui BMW i4 M50

Pentru a aduce pe drum tehnologia de propulsie şi şasiu concepută pentru viitoarele automobile electrice de înaltă performanţă, inginerii de la BMW M GmbH au dezvoltat un automobil de teste care poartă genele adecvate – atât în ceea ce priveşte dinamica M emblematică, cât şi în domeniul mobilităţii electrice.

Bazat pe BMW i4 M50, a fost creat un coupé cu propulsie electrică, cu o caroserie modificată în stilul tipic BMW M GmbH, ale cărei pasaje largi ale roţilor permit integrarea modelelor de punţi faţă şi spate de înaltă performanţă fabricate special.

Partea frontală a automobilului are un concept adaptat de lonjeroane pentru caroserie, preluat de la BMW M3/M4, pentru o rigiditate la torsiune deosebit de ridicată în situaţii de condus extrem de dinamic. Dispunerea radiatoarelor de răcire se bazează şi pe configuraţia dezvoltată pentru actualele automobile sport de înaltă performanţă.

Centrul sistemului de propulsie, care acum îşi face debutul pe şosea în automobilul de teste, este un sistem electric de tracţiune integrală M xDrive cu patru motoare electrice. Faptul că toate cele patru roţi sunt antrenate fiecare de un motor electric deschide posibilităţi complet noi pentru o distribuţie infinit variabilă, extrem de precisă şi în acelaşi timp foarte rapidă a cuplului motor.

În câteva milisecunde, puterea şi cuplul motoarelor electrice care reacţionează spontan pot fi dozate atât de precis încât solicitarea de sarcină semnalată prin pedala de acceleraţie poate asigura un nivel de dinamică comparativ cu sistemele convenţionale de propulsie.

Unitate de control foarte integrată pentru controlul dinamicii şi propulsiei automobilului

Precizia în timpul transferului cuplului motor beneficiază în mod semnificativ de sistemul electric de tracţiune integrală M xDrive. Cele patru motoare sunt conectate la o unitate de control centrală, foarte integrată, care monitorizează permanent starea de condus şi răspunde solicitărilor celui de la volan.

Transmisia ideală a puterii către drum este calculată în milisecunde din valorile pentru poziţia pedalei de acceleraţie, unghiul de virare, acceleraţia longitudinală şi laterală, vitezele roţilor şi alţi parametri.

Semnalele pentru aceasta sunt transmise la fel de rapid şi direct prin intermediul unui ambreiaj multidisc şi diferenţiale către cele patru motoare, care sunt capabile să le implementeze imediat şi precis.

V-ar putea interesa și:

Această formă de dinamică a automobilului şi controlul condusului au fost aduse la maturitate practică în faze intensive de dezvoltare şi testare, iniţial pe modele virtuale şi apoi pe bancuri de testare. Ca următoarea fază de testare a hardware-ului şi software-ului dezvoltate în acest scop, conceptul de automobil este testat acum pe drum.

Interiorul coupé-ului cu patru uşi este echipat cu o tehnologie extinsă de măsurare care poate fi utilizată pentru a analiza în detaliu fiecare situaţie de condus finalizată.

În acest fel, rezultatele teoretice pentru distribuţia perfectă a cuplului motor pot fi comparate în laboratorul mobil de teste cu realitatea de pe drum şi luate în considerare pentru programarea ulterioară.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare