BMW Group dublează livrările globale de automobile electrice

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
bmw x5

BMW Group a vândut un total de 75.891 de automobile BMW şi MINI electrice la nivel mondial în prima jumătate a anului 2022 – dublând vânzările sale de modele electrice comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut (110,3%). 

„În ciuda unui mediu foarte dificil, în prima jumătate a anului am reuşit să ne dublăm vânzările de automobile electrice la nivel mondial”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru clienţi, mărci. Vânzări.

BMW Group a reuşit să-şi extindă în continuare poziţia de lider în segmentul auto premium în prima jumătate a anului. În această perioadă, compania a livrat clienţilor un total de 1.160.443 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce.

Comparativ cu prima jumătate a anului 2021, cea mai puternică din istoria companiei, vânzările au scăzut cu 13,3%. În toate industriile, acest an continuă să fie afectat de situaţia geopolitică din Europa de Est, de efectele carantinei intermitente din China şi de blocajele persistente ale disponibilităţii semiconductorilor.

BMW, cel mai bine vândut brand de automobile premium din lume în prima jumătate a anului 2022

Marca BMW a vândut un total de 1.016.541 de automobile la nivel mondial (-13,7%) în prima jumătate a anului. Modelele BMW Seria 4 au avut rezultate deosebit de bune, cu vânzări în creştere cu mai mult de jumătate faţă de anul anterior, la 58.805 de unităţi (+52,1%).

Noul BMW X1 va fi, de asemenea, în showroom-uri din octombrie – disponibil pentru prima dată cu o propulsie electrică şi cu noul sistem de operare BMW 8 şi ecran central curbat BMW. Introducerea pe piaţă a noului BMW Seria 7, care urmează să înceapă în noiembrie, marchează un alt reper în ofensiva modelelor BMW pe segmentul de lux.

În 2022, BMW Group îşi propune să dubleze din nou vânzările de automobile electrice

Compania intenţionează cel puţin să dubleze vânzările de automobile electrice faţă de anul trecut şi, după primele şase luni din 2022, este pe drumul cel bun pentru a atinge acest obiectiv. Noile simboluri electrice ale inovaţiei BMW Group sunt foarte solicitate de clienţi. Acest lucru este confirmat şi de lista de comenzi pentru modelul electric BMW i4, cu peste 34.000 de unităţi comandate în Europa.

Anul acesta, BMW i3 (în China), BMW iX1 şi BMW i7 completează modelele existente. Producţia de serie a sedanului electric de lux BMW i7 a început la 1 iulie la uzina BMW din Dingolfing. Anul viitor, vor urma BMW i5, dar şi alte două modele electrice, MINI Countryman şi Rolls-Royce Spectre.

Cu acest portofoliu de produse în creştere rapidă şi cu cerere mare, BMW Group îşi propune să aibă deja peste două milioane de automobile electrice pe şosele până la sfârşitul anului 2025.

Neue Klasse electrică va avea o contribuţie semnificativă la volumul vânzărilor BMW Group începând cu mijlocul deceniului. Neue Klasse are potenţialul de a accelera şi mai mult pătrunderea pe piaţă a mobilităţii electrice – astfel încât 50% din vânzările globale ale BMW Group ar putea proveni deja de la automobile electrice înainte de 2030.

Marca MINI va avea o gamă de produse integral electrice până la începutul anilor 2030, în timp ce Rolls-Royce va deveni o marcă integral electrică din 2030. De asemenea, toate modele viitoare noi de la BMW Motorrad în domeniul mobilităţii urbane vor fi electrice, cum ar fi BMW CE 04, noul campion electric al oraşului.

BMW M marchează o etapă majoră cu lansarea i4 M50

Cererea clienţilor pentru produse M, în special M3/M4, rămâne puternică, iar comenzile sunt acoperite la M GmbH. Odată cu lansarea de mare succes pe piaţă a primului derivat electric BMW M Performance – gran coupé-ul i4 M50 – în martie 2022, compania a atins o altă etapă importantă în anul în care aniversează 50 de ani. Acum se bazează pe acest lucru într-un stil impresionant, odată cu lansarea iX M60 în iunie 2022.

Cu 81.198 de unităţi vândute în prima jumătate a anului 2022, BMW M GmbH a fost doar puţin sub nivelul-record de anul trecut (-2,6%). M GmbH priveşte cu încredere spre un alt produs important în a doua jumătate a anului, când producţia primului M3 Touring, prezentat recent, începe în noiembrie 2022.

Sentimentul go-kart electric asigură o creştere a vânzărilor de 37% pentru MINI Cooper SE

Marca MINI a livrat clienţilor 140.711 automobile în prima jumătate a anului (-10,9 %). Având în vedere viitorul său electric, MINI se concentrează deja din prezent pe mobilitatea electrică. Ca rezultat, 18.430 de automobile electrice Cooper SE vândute în întreaga lume în iunie (+37,0%) reprezintă un mesaj încurajator. Această creştere a vânzărilor reflectă entuziasmul clienţilor pentru sentimentul go-kart tipic MINI – acum şi electric.

Din luna martie a acestui an, modelele ediţie MINI Resolute Edition (pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet), Untold Edition (MINI Clubman) şi Untamed Edition (MINI Countryman) au contribuit, de asemenea, la caracterul dezirabil ridicat al mărcii prin dotări exclusive de design şi echipare pentru toate modelele.

Rolls-Royce Motor Cars înregistrează o creştere de aproape 7% a vânzărilor

Rolls-Royce Motor Cars a raportat vânzări de 3.191 (+6,8%) automobile în prima jumătate a anului. A existat o cerere mare continuă pentru toate modelele, cu comenzi ale clienţilor care se extind acum până în 2023.

Primul automobil electric al companiei, Rolls-Royce Spectre, este supus în prezent unor teste ample înainte de a veni pe piaţă în trimestrul al patrulea 2023. Spectre este în avangarda mişcării companiei de a produce numai produse Rolls-Royce electrice până în 2030.

V-ar putea interesa și:

BMW Motorrad: vânzările semestriale reflectă cererea puternică a clienţilor

Între ianuarie şi iunie, BMW Motorrad a livrat clienţilor 107.555 de motociclete. În urma datelor puternice de vânzări din primele trei luni ale anului, cererea ridicată a clienţilor pentru motociclete şi scutere BMW Group a continuat în al doilea trimestru.

În ciuda condiţiilor generale dificile, BMW Motorrad a atins date de vânzări echivalente cu nivelul-record din aceeaşi perioadă a anului 2021 – arătând o scădere de doar 0,1%. Gama de produse extrem de atractivă şi lansarea cu succes pe piaţă a unor modele noi inovatoare, cum ar fi CE 04 electric, pun bazele succesului BMW Motorrad.

Vânzări BMW şi MINI în regiuni/pieţe

În China, BMW Group a vândut un total de 378.727 de automobile BMW şi MINI în primul semestru – o scădere cu 18,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările de automobile electrice în China au crescut cu 74,8%.

În SUA, 164.626 de automobile BMW şi MINI au fost livrate clienţilor în perioada ianuarie-iunie a acestui an (-10,3%). Cererea mare de modele Sports Activity Vehicle construite în SUA a crescut cu 8,1% (92.716 unităţi) comparativ cu primele şase luni din 2021.

În Europa, vânzările combinate pentru BMW şi MINI în primul semestru au totalizat 433.989 de unităţi (-13,9%). În Germania, 124.350 de automobile BMW şi MINI au fost înmatriculate între ianuarie şi iunie. Aceste date de vânzări pun compania înaintea concurenţilor săi pe piaţa internă. Cu o creştere de 30,8% (15.064 de unităţi), piaţa germană s-a concentrat şi pe creşterea mobilităţii electrice.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare