Apple ar putea prezenta o mașină electrică în septembrie 2021

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
masina Apple car

Directorii unor producători de componente auto din Taiwan susțin că mașina Apple (iCar, Apple Car) ar trebui să fie dezvăluită publicului în septembrie 2021, scrie ziarul taiwanez Economic Daily News.

Producătorul iPhone a testat deja zeci de prototipuri și a contactat recent furnizori taiwanezi pentru a începe fabricarea componentelor pentru mașina Apple – un automobil electric cu tehnologie autonomă de ultimă generație. Deși acesta este încă un zvon, este unul puternic, confirmat de mai multe surse de furnizori.

Potrivit surselor, Apple le-a cerut furnizorilor de componente auto Heda, Bizlink-KY, Heqin și Tomita să urgenteze producția de componente pentru mașina sa.

În urmă cu 6 ani, persoane din conducerea Apple s-au întâlnit în Austria cu mai mulţi producători de mașini, printre care și Magna Steyr, companie care asamblează mai multe modele de maşini pentru branduri auto premium (MINI, BMW, Mercedes-Benz etc).

MINI Vision Urbanaut, un nou concept electric

La acea vreme, Apple a apelat la designeri specializaţi în exterioare de mașini premium: Mark Newson, care a desenat mașini pentru Ford, Julian Honig, care a realizat designul exterior pentru Audi Q3, Audi A4 şi Aaron von Minden, care a făcut parte din echipa care a creat conceptul Gina, pentru BMW. Proiectul iCar avea numele de cod Titan.

Compania vrea o mașină autonomă pentru ca pasagerii să își dedice timpul interacţionării cu dispozitivele Apple din maşină. În plus, oamenii ar fi dispuși să plătească mai mult pentru aplicații auto.

V-ar putea interesa și:

Dacă acest lucru este adevărat, toamna anului 2021 va fi destul de aglomerată pentru Apple. Compania va dezvălui mai întâi noile generații de iPhone-uri în septembrie, urmate de noile modele Apple Watch, iPad-uri și MacBook-uri în octombrie și noiembrie.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Foto: captură YouTube

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare