Abarth devine electric. Ce specificații are Abarth 500e complet electric

Abarth 500e are performanțe mai bune decât un Abarth 695

Autor: Cosmin Lixandru
abarth 500e electric

Abarth lansează modelul electric Abarth 500e, pentru a-și îmbogăți gama de modele. Arhitectura electrică oferă performanțe mai bune decât versiunea pe benzină datorită distribuției îmbunătățite a greutății, cuplului mai bun și ampatamentului mai mare. Noul Abarth electric va ajunge și pe piețe din afara Europei, inclusiv Japonia și Brazilia.

Abarth 500e are performanțe mai bune decât un Abarth 695 în ceea ce privește reacția. Este cu o secundă mai rapid, ceea ce înseamnă o accelerație cu 50% mai rapidă de la 20 la 50 km/h decât omologul său pe benzină.

În afara orașului, mașina electrică efectuează depășiri mai rapide decât versiunea pe benzină, accelerând de la 60 km/h la 100 km/h cu o diferență de aproximativ o secundă față de omologul pe benzină.

Specificații Abarth 500e

Noul Abarth 500e este echipat cu o baterie de 42 kWh cuplată cu un motor electric, rezultând 113,7 kW/155 CP.  Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7 secunde.

Moduri de conducere: Turismo, Scorpion Street și Scorpion Track

Sunt disponibile trei moduri de condus exclusive, care se concentrează pe performanță – Turismo, Scorpion Street și Scorpion Track – oferind șoferilor libertate totală de a îmbunătăți pe deplin configurația sportivă.

Modul Turismo permite o accelerare mai lină și o putere mai mică (putere maximă 100 kW în loc de 113 kW, cuplu 220 Nm în loc de 235 Nm) pentru o experiență de condus eficientă, dar captivantă.

Modul Scorpion Street oferă performanțe de top în timp ce maximizează frânarea regenerativă.

În modul Turismo sau Scorpion Street, datorită funcției de conducere cu o singură pedală, mașina decelerează de fiecare dată când ridici piciorul și recuperează energia cinetică, care apoi este transformată în energie electrică pentru a reîncărca bateria.

Modul Scorpion Track este conceput pentru cei care caută performanțe de top.

Viteza de reîncărcare

Pentru a minimiza timpul de încărcare, Noul Abarth 500e este echipat cu sistemul de încărcare rapidă de 85 kW. Este nevoie de mai puțin de 5 minute pentru a acumula energie suficientă pentru 40 km. Incărcarea rapidă atinge 80% din autonomie în doar 35 de minute.

De fiecare dată când mașina electrică este pornită sau oprită, sistemul Key On-Off reproduce un sunet în interiorul cabinei, care oferă imediat utilizatorilor acele senzații care pot fi experimentate la bordul oricărui Abarth. Este un „sunet” care diferențiază Noul Abarth 500e de alte mașini electrice.

V-ar putea interesa și:

Noul Abarth 500e este prima mașină de oraș care poate fi echipată cu Generatorul de Sunet, pentru cei care nu vor să renunțe la sunetul Abarth. Generatorul de sunet însoțește performanța motorului, reproducând fidel sunetul unui motor pe benzină Abarth.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare