Unde puteți găsi piese Lego mai rare sau figurine Lego

Autor: EVmarket Romania
piese lego

Pe măsură ce generațiile au crescut asamblând piese Lego, acestea nu mai sunt de mult doar jucării pentru copii. Adulții au devenit colecționari. Astfel, piața de AFOL (Adult Lego Fan of Lego) a crescut imens, iar Lego a început să producă figurine premium pentru aceștia.

Firesc, cu timpul, s-a dezvoltat și o piață secundară de piese Lego „la bucată” ce ajută fanii răspunzând la întrebări de genul:

  • Îți lipsește o piesă din setul tău?
  • Vrei să construiești propria ta creație?
  • Îți dorești o figurină fără a cumpăra tot setul?
  • Cauți o figurină sau un set care nu se mai produc de către Lego?

Pentru asta ai nevoie de anumite piese, anumite culori, anumiți omuleți sau accesorii iar lucrul acesta poate deveni dificil sau costisitor cumpărând seturi Lego pe căile tradiționale.

Unele piese sau figurine sunt unice pentru un anumit set, iar exemplul și mai des întâlnit pentru constructorii Lego este în care ai nevoie de, să zicem 30 de cărămizi la fel însă cu seturi care conțin câte 2 cărămizi de acel fel nu ar fi rentabil să cumperi 15 seturi. Mai ales că poate de restul pieselor nu ai nevoie iar Lego în general nu este ieftin.

Piese Lego de la Megapixel

Bricklink este un hub al colecționarilor și pasionaților de construcții Lego. În București, unul din magazinele cu cea mai variată selecție de piese noi și second hand este Megapixel.

Pe store-ul Megapixel poți găsi multe figurine pentru orășelul tău Lego, cărămizi de toate culorile, seturi sigilate dar în special acele piese mai rare și greu de găsit în cantități mai mari. De asemenea, găsiți mai multe tipuri de anvelope pentru mașini Lego.

Galerie foto

Bricklink este acum deținut de Lego, filtrele de căutare și sortare sunt bine puse la punct, cumperi în siguranță de la vânzători uitându-te la recenziile acestora și poți fi sigur că și aceștia sunt tot niște fani Lego cu care poți schimba idei și împărtăși pasiunea numită Lego.

Unele seturi LEGO conțin piese mici care NU sunt potrivite și pot reprezenta un pericol pentru copiii sub 3 ani. Seturile LEGO DUPLO au piese mai mari care sunt special concepute pentru copiii sub 3 ani.

Piesele Lego au 12 culori, însă cele principale sunt alb, galben, roșu, albastru și negru.

Jucăriile produse de Lego sunt împărțite în mai multe categorii după diferite tematici: „Lego City”, „Lego Creator”, „Lego Racers”, „Lego Ninjago”, „Lego Chima”,„Lego Movie”, „Lego Friends”, „Lego Star Wars”.

Când au apărut primele piese LEGO:

Compania de jucării din piese de plastic LEGO a fost creată de Ole Kirk Christiansen în satul său natal Billund din Danemarca.

În 1926, Ole Kirk își deschide un atelier de tâmplărie. Ca să vadă cum arată obiectele în mărime naturală, acesta a decis să le facă la scară mică. Într-o zi a decis să vândă căsuțe pentru păpuși, cărămizi de construcție și alte jucării din lemn. Primele piese din plastic au fost fabricate în 1949, însă 9 ani mai târziu acestea au primit sistemul de prindere între ele.

Pentru a fi prezenți pe platforma EVmarket.ro în MARKETPLACE 🛒 trimiteți un e-mail la adresa sales@ evmarket.ro.

Știri similare