Geely ar putea prelua 50% dintre acțiunile noii divizii de motoare termice Renault

Autor: EVmarket Romania
Geely motoare renault

Geely Automobile Holdings ar putea prelua 50% dintre acțiunile noii divizii de motoare termice Renault, din care face parte și marca Dacia. Tranzacția ar putea fi anunțată la „Capital Market Day”.

Informația a fot confirmată pentru AUTOpro de câțiva oficiali ai companiilor implicate în tranzacție, care au acceptat să vorbească sub protecția anonimatului.

Grupul Renault a creat două noi divizii de motoare, una dedicată motoarelor electrice – Ampere, iar cea de-a doua pentru dezvoltarea propulsoarelor cu ardere internă – Horse.

Luca de Meo, CEO-ul Renault Group, speră să scoată divizia de motoare electrice Ampere din Grupul Renault și să o listeze la bursă, ceea ce ar face ca entitatea să atingă o valoare de piață de 10 miliarde de euro.

Geely avansează puternic pe drumul către electrificare

Luna trecuta, compania chineză Geely a prezentat o infrastructură de încărcare capabilă să furnizeze energie mașinilor electrice în doar 5 minute pentru a avea o autonomie de 300 de kilometri.

Geely, proprietarul Volvo și Polestar, a dezvoltat un sistem de încărcare cu o putere maximă de până la 600 kW. Acesta a fost dezvoltat de filiala Geely, Viridi E-mobility Technology (VREMT).

Compania spune că noua tehnologie va putea oferi cu 20% mai rapid energia necesară mașinilor electrice și cu 30% mai multă autonomie decât cele mai bune încărcătoare existente pe piață. Este un pas înainte foarte important într-un sector foarte competitiv.

Potrivit estimărilor inițiale, aceste baterii vor putea suporta rate de încărcare de până la 4C, astfel încât vehiculele echipate cu acestea ar trebui să poată trece de la 10 la 80% în doar 10 minute.

În prezent, singurul model electric care va putea profita din plin de acest sistem nou de încărcare mașini electrice va fi noul Zeekr 001, care va ajunge în Europa în 2023 și care va fi compatibil cu încărcătoare de 600 kW datorită bateriei CATL Qilin. Este o celulă cu capacități foarte avansate care va începe producția în masă anul viitor.

Potrivit lui Geely, puterea impresionantă pe care o va genera această tehnologie a fost atinsă datorită utilizării unui sistem puternic de răcire cu lichid.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare