De ce ofertele de leasing pentru mașini electrice sunt foarte scumpe

Autor: EVmarket Romania
autohaus germania volkswagen vw, leasing,

Companiile de leasing din Europa își suprataxează clienții, care vor o mașină electrică, afectând tranziția la mașinile electrice prin prețurile lor ridicate, arată un nou studiu al Transport & Environment (T&E).

Ofertele de leasing pentru vehiculele electrice cu baterie (BEV) sunt foarte scumpe în Europa. Un client care comandă în leasing o mașină electrică trebuie să plătească, în medie, cu 57% mai mult decât pentru o mașină pe benzină.

Rata pentru achiziția în leasing a unui Peugeot 208 Electric este de aproximativ 570 de euro pe lună, în timp ce pentru un Peugeot 208 pe benzină este de 370 de euro.

De ce ofertele de leasing pentru mașini electrice sunt foarte scumpe

Companiile de leasing se tem că valoarea de revânzare a unei mașini electrice peste 3-4 ani va fi foarte mică. Prin urmare, acestea preferă să îi suprataxeze pe clienți.

Însă, analiștii spun că mașinile electrice se devalorizează la fel ca orice mașină pe benzină sau diesel și suprataxarea clienților nu este justificată.

Analiza Transport & Environment, care ia în calcul prețurile a 2,7 milioane de mașini second-hand arată că mașinile electrice nu se depreciază mai mult decât alte tipuri de mașini.

Amortizarea mașinilor electrice pe cele mai mari piețe din Europa (Germania, Franța și Marea Britanie) este similară cu, cea a modelelor pe motorină și benzină.

Studiul confirmă că mașinile electrice își păstrează valoarea în timp, reflectând încrederea consumatorilor în modele mai noi, cu tehnologie îmbunătățită. Cererea consumatorilor pentru mașini electrice cu baterii, noi și second-hand, este la un nivel ridicat în Europa.

„Firmele de leasing sunt prea conservatoare atunci când își stabilesc prețurile lunare. Tarifele lor reflectă situația de acum 5 ani. Cu această strategie de prețuri, profiturile lor sunt în mod evident mari și consumatorii plătesc în exces pentru a trece la electricitate. În același timp, dăunează tranziției la mașini electrice”, a declarat Stef Cornelis, reprezentant al T&E.

V-ar putea interesa și:

Companiile de leasing – cu o flotă de 12 milioane de vehicule în Europa – au un rol foarte mare în tranziția către mașinile electrice cu baterie. În 2022, acestea au reprezentat 22% din înmatriculările de mașini noi din Europa.

Companiile de leasing sunt adesea deținute de bănci și producători de mașini, precum Lloyds Bank (Lex Autolease), Société Générale (ALD), BNP Paribas (Arval), Volkswagen (VW Financial Services) și Mercedes-Benz (Athlon).

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn