De câtă energie are nevoie Germania pentru mașini electrice?

Autor: Cosmin Lixandru
energie, panouri, solare, fotovoltaice, energie verde, enel, mobexpert, reguli fotovoltaice, Programul Casa Verde Fotovoltaice, granturi panouri solare energie regenerabilă fotovoltaic, Casa Verde,

Dacă toate mașinile ar fi electrice în prezent, Germania nu ar avea energie pentru ele. Și cu siguranță multe țări europene ar fi în aceeași situație. 

Germania are în jur de 46 de milioane de mașini pe șosele. Acestea rulează, în medie, 14.000 km pe an. Nu pare prea mult la prima vedere, dar aceasta este doar o medie. Un reprezentant de vânzări poate conduce și 100.000 de km pe an.

În urma unor calcule, rezultă că toate mașinile din Germania au un rulaj anual de circa 640 miliarde de kilometri.

V-ar putea interesa și:

Care ar fi consumul de energie dacă toate mașinile ar fi electrice?

Pornind de la un consum mediu de 18 kWh/100 km (care este destul de redus) rezultă că, pentru a parcurge 640 de miliarde de km pe an, mașinile electrice din Germania ar avea nevoie de aproximativ 115  terawatt-oră (TWh).

Cum consumul anual de energie este de 569 TWh, iar producția anuală de energie electrică este puțin peste 600 TWh, Germania ar avea nevoie de o creștere a producției de energie cu 20% pentru a face față cererii care vine doar de la autoturisme, fără a lua în calcul vehiculele de transporturi rutiere de mărfuri.

V-ar putea interesa și:

În ceea ce privește proveniența energiei, doar 52% provine din surse curate, inclusiv nucleare, având zero emisii de CO2.

Cu tehnologia actuală, trecerea la vehicule electrice va avea provocări serioase în ceea ce privește infrastructura și mixul de producție de energie electrică.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn