Un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
punct de trecere granita Romania Ungaria

România are din 4 septembrie un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, punctul de control Borș II – Nagykereki. Acest lucru a fost posibil datorită inaugurării tronsonului de autostradă dintre Biharia și Borș în lungime de 5,35 km.

Această realizare este o dovadă concretă că România și Ungaria pot construi împreună și pot acționa constructiv împreună, inclusiv în contextul dificil creat de această criză sanitară, în direcția sporirii interconectărilor de transport, care au potențialul de a facilita mobilitatea persoanelor și mărfurilor și de a genera creștere economică. Conectivitatea reprezintă un motor al creșterii economice, al creării de locuri de muncă, al atragerii de investiții, iar conexiunea de autostradă pe care o inaugurăm astăzi reprezintă un exemplu concret în acest sens, a declarat ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Acest tronson de autostradă face interconectarea Autostrăzilor A3 și M4 (România – Ungaria). Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului de autostradă Biharia – Borș, parte a Autostrăzii Transilvania, a fost de 145.66 milioane lei fără TVA. Antreprenorul care a executat tronsonul de autostradă Biharia – Borș a fost asocierea Trameco SA – Vahostav -SK a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL.

V-ar putea interesa și:

”Astăzi deschidem oficial traficul din ambele direcții pe secțiunile de autostradă corespunzătoare A3 și M4 și inaugurăm, totodată, și punctul de control la trecerea frontierei de pe teritoriul Ungariei”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Punctul de trecere este construit în Ungaria

Noul punct de trecere a frontierei este construit pe teritoriul Ungariei şi are 10 benzi pe fiecare sens. Aceasta este a doua colaborare cu partea maghiară în domeniul transfrontalier, după acordul implementat pentru conexiunea A1 Nădlac – Arad – M43 Csanadpalota-Mako-Szeged.

V-ar putea interesa și:

În 2024, va fi deschis încă un punct de frontieră dupa realizarea conexiunii dintre drumul expres Satu Mare – Oar din România şi drumul expres Mateszalka – Csenger din Ungaria.

Autostrada A3 Transilvania este construită în judeţul Bihor între Suplacu de Barcău şi Borş (3C) şi este împărţită în trei tronsoane: 3C3 Biharia – Borş (5,35 km), 3C2 Chiribiş – Biharia (28,55 km) şi 3C1 Suplacu de Barcău – Chiribiş (26,35 km).

Foto: iXimus from Pixabay                       Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare