Transfăgărășan și Transalpina se închid circulației

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
transfagarasan dn7c

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că se va închide circulația pe anumite sectoare ale drumurilor DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), începând cu data de 20 octombrie 2020.

Transfăgărășan se închide

Drumul național Transfăgărășan se va închide circulației între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). DN 7C, Transfăgărășan, a fost deschis circulației anul acesta pe 1 iulie după 8 luni.

În fiecare an, Transfăgărășanul (DN 7C) se închide pentru 8 luni, între 1 noiembrie și 1 iulie. Circulația rutieră este închisă doar pe sectorul de drum cuprins între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă din cauza vremii. Pe acest segment de drum este zăpadă timp de 7-8 luni, existând risc de avalanșă sau de căderi de pietre.

„Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață. Dacă aveți drum prin zona Bâlea Lac fiți sigur că aveți mașina pregatită de condițîi de iarnă! Colegii de la Districtul Bâlea au avut azi dimineață prima intervenție cu material antiderapant din acest sezon în urma unei ninsori slabe și a temperaturilor scăzute. Îi avertizăm pe șoferii care vor urca pe Transfăgărășan în următoarele zile să fie pregătiți pentru condiții de iarnă”, spune Regionala de Drumuri și Poduri Brașov.

Transalpina se închide

DN 67C Transalpina se va închide circulației rutiere între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat). Circulația pe Transalpina, drumul național 67C, a fost redeschisă vehiculelor în luna mai, la aproximativ 6 luni de cand a fost închis din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Duminică, 18.10.2020, începând cu ora 10:30, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (viscol și vizibilitate redusă) și pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră, au luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca (km 34+800) și Obârșia Lotrului (km 59+800).

„Conform Normativului AND 615-2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), începând de marți, 20.10.2020, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior”, anunță CNAIR.

Marcaje rutiere noi, pentru a păstra distanța pe autostrăzi

Reprezentanţii companiei precizează că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone.

Foto: Regionala de Drumuri și Poduri Brașov

 Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare