Ce culori oferă turiștilor cele mai frumoase drumuri din lume

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Drumuri faimoase fascinante

Dacă sunteți în căutarea unor destinații deosebite de călătorie vă propunem câteva dintre cele mai frumoase drumuri din lume pe care ați putea conduce cu plăcere orice mașină. Paleta de culori dă un farmec aparte acestori drumuri deosebite. Bineînțeles, din acest clasament al britanicilor de la Uswitch, nu putea lipsi Transfăgărășanul.

Britanicii au folosit software-ul HEX Picker, Color Thief, pentru a analiza culorile peisajelor din aceste excursii rutiere de top din lume.

Culorile celor mai frumoase drumuri din lume

  • Drumul Național 7C (DN7C) – Transfăgărășan, România

Drumuri Romania Transfagarasan

Transfăgărășanul, construit între 1970 și 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, după Transalpina. Drumul spectaculos care traversează Munții Făgăraș urcă până la altitudinea de 2.040 metri lângă Lacul Bâlea. Drumul Național Transfăgărășan are 92 de kilometri lungime și trece prin cel mai lung tunel din România, 887 de metri. Drumul începe în comuna Bascov, județul Argeș, în direcția Curtea de Argeș, și se termină la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, lângă comuna Cârțișoara.

  • Atlantic Road, Norvegia

Atlantic Road Norvegia

Atlantic Road (Drumul Atlanticului sau Drumul Oceanului Atlantic) din Norvegia este supranumit „The Road in the Ocean”. Având 8,3 kilometri, drumul traversează un arhipelag din Hustadvika și Averøy din regiunea Møre og Romsdal, din Norvegia. Unele secțiuni ale drumului seamănă cu un roller coaster, cu urcări și coborări. Construcția acestei secțiuni din drumul național 64 din Norvegia a fost făcută în 1983. Turiștii pot admira mai multe insule dar şi câteva poduri: Vevangstraumen Bridge, Hulvågen Bridges, Storseisundet Bridge, Geitoysundet Bridge, Store Lauvoysund Bridge şi Lille Lauvoysund Bridge. Storseisundet Bridge este cel mai spectaculos dintre acestea.

  • Route 66, SUA

Route 66

Drumul Route 66 (Mother Road sau Main Street of America) din SUA a fost construit în anul 1926 fiind unul dintre cele mai moderne drumuri spre coasta de vest. Acesta face legătura între Chicago și Los Angeles traversând 8 state. Șoseaua are 3.940 de km și trece prin deșertul Mojave. Aventurierii vor parcurge distanța în aproximativ 3 săptămâni.

V-ar putea interesa și:

  • Great Ocean Road, Australia

Great Ocean Road

Great Ocean Road este considerat o atracție turistică pentru că o mare parte din drum îmbrățișează litoralul între Torquay și Cape Otway (secțiune cunoscută ca Surf Coast).  Drum național australian are o lungime de 243 de kilometri și a fost construit în 1922 de-a lungul coastei de sud-est a Australiei, între orașele Torquay și Allansford.

  • Badlands National Park, Highway 240, SUA

Badlands USA

Badlands Loop Road (Bucla Badlands) este Autostrada 240 Dakota de Sud în sud-estul regiunii Pennington și în nord-vestul regiunii Jackson din Dakota de Sud, Statele Unite. Aceasta trece prin partea de est a Parcului Național Badlands.

  • North Coast 500, Scoția

drumuri scotia north coast 500

North Coast 500 este un traseu pitoresc de 840 km în jurul coastei de nord a Scoției, care începe și se încheie la Castelul Inverness. Ruta este cunoscută și sub denumirea NC500 și a fost lansată în 2015, legând multe atracții din regiunea Highlands într-un singur traseu turistic.

  • Iceland Ring Road, Islanda

Iceland ring road drumuri islanda

Islanda are un drum principal care înconjoară insula. Acesta are 1.330 de km lungime și este cunoscut sub numele de Route 1 sau Ring Road. Pentru a conduce pe acest drum și a vizita atracțiile aveți nevoie de o săptămână vara și două săptămâni iarna.

  • South Island Circuit, Noua Zeelandă

south island circuit drumuri noua zeelanda

Probabil că este destinația perfectă pentru cei care caută senzații tari. O călătorie în jurul insulei de sud a Noii Zeelande va fi o plăcere vizuală. Se spune că este una dintre legendarele excursii rutiere din lume: Circuitul Insulei de Sud din Noua Zeelandă. Această călătorie rutieră poate dura 2-3 săptămâni.

V-ar putea interesa și:

Foto: Andreas M on Unsplash                        

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare