Primele variante de traseu pentru Autostrada Brașov – Bacău

Autor: EVmarket Romania
autostrada brasov bacau centura

Primele propuneri de traseu ale viitoarei șosele rapide, Autostrada Brașov – Bacău au fost prezentate de Asocierea Search Corporation & Primacons Group, care realizează Studiul de fezabilitate pentru construcția Șoselei Brașov – Bacău.

Contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate destinat construcției șoselei (Autostrada Brașov – Bacău) a fost semnat în data de 22 mai 2020,.valoarea acestuia fiind de 20,1 milioane de lei (fără TVA), iar durata, de 30 de luni.

V-ar putea interesa și:

Autostrada Brașov – Bacău, fonduri externe nerambursabile

Lungimea estimată a acestei autostrăzi este de 165 km iar sursa de finanțare este 85% fonduri externe nerambursabile și 15% cofinanțare din partea statului.

Ordinul de începere a fost emis în data de 10 iulie 2020, iar până în prezent prestatorul a elaborat analiza multicriteriala privind alegerea alternativelor de traseu,.etapa 1 și etapa 2. în perioada 25-27 noiembrie 2020 au fost realizate vizite în teren pentru identificarea unor posibile.constrângeri/obstacole pe traseele alternativelor propuse, au spus reprezentanții CNAIR.

V-ar putea interesa și:

Aceștia au menționat că, după efectuarea vizitei în teren, au fost prezentate alternativele de traseu propuse inițial,.iar în perioada imediat următoare vor fi realizate dezbateri publice cu autoritățile locale pentru a corela traseele autostrăzii.cu obiectivele și investițiile locale și pentru a maximiza aportul socio-economic al autostrăzii.

Pe lângă reprezentanții CNAIR, ai DRDP Brașov și ai consorțiului care a fost desemnat pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru șoseaua de mare viteză, au participat și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor și ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram