O cale ferată veche ar putea deveni o nouă șosea în Câmpina

Autor: EVmarket Romania
Cale ferată

Orașul Câmpina ar putea avea o nouă șosea care va face legătura cu localitățile Telega, Brebu și Poiana Câmpina. Traseul ales pentru aceasta este o cale ferată veche din anul 1883 (Câmpina–Câmpinița–Telega), potrivit unei propuneri legislative inițiată de senatoarea Laura Fulgeanu – Moagher.

Proiectul privind Strategia Locală de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Câmpina.2021-2027 are ca principală oportunitate de dezvoltare.creșterea mobilității cu un grad mai mare de afectare a populației prin propunerea unei artere de circulație rutieră pe vechea cale ferată.

V-ar putea interesa și:

Pentru a putea demara acest proiect,.Primăria Municipiului Câmpina are nevoie de transferul terenurilor aferente liniei de cale ferată inoperabilă ”Câmpina – Câmpinița -Telega”,.care traversează localitatea de la est la vest, identificate prin nr. cadastrale 27543, 27544, 27558,.din domeniul public al statului aflat în administrarea Ministerului Transporturilor și concesiunea CNCF CFR S.A., în domeniul public al Municipiului Câmpina.

Autostradă și cale ferată între România și Polonia

În condițiile în care pe tronsonul de cale ferată menționat există porțiuni unde șina de cale ferată nu mai există, este acoperită în totalitate de vegetație necontrolată iar zona aferentă fiind afectată din cauza neexploatării și neîntreținerii acestui obiectiv, devenind o zonă insalubră cu urmări asupra siguranței cetățenilor, consider că există justificarea acestui transfer întrucât obiectivul nu mai este funcțional, linia de cale ferată fiind închisă circulației trenurilor din anul 2013 și se află într-o stare de degradare continuă, împreună cu podurile de cale ferată, susține demersul legislativ inițiatoarea proiectului, senatoarea Laura Fulgeanu – Moagher.

V-ar putea interesa și:

Calea ferată Câmpina – Telega a fost construită în anul 1883,.cu scopul de a transporta sare dinspre ocnele de sare de la Doftana și lemn dinspre Valea Doftanei. În acea perioadă a funcționat și o linie forestieră cu ecartament îngust între gara din Doftana și Valea Doftanei. Această linie cu lungimea de aproximativ 5,2 km avea trei gări: Câmpina, Câmpinița și Telega.

Foto: Wikimedia Commons

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram