Lucrări la drumul de intrare în țară dinspre Bulgaria

Autor: EVmarket Romania
taxe drum autostrada Grecia Bulgaria

Drumul de intrare în țară dinspre Bulgaria, drumul de legătură DN5 – Șoseaua de Centură – Podul Prieteniei, va fi deschis circulației până pe 20 decembrie. S-au finalizat terasamentele și se lucrează la așternerea straturilor de asfalt pe zona giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu.

Pe drumul care face legatura cu Bulgaria se amplasează parapetul median și se montează sistemul anti-orbire, iar săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală, spune Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Este prima „autostradă nemțească” din România, un drum expres realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă. S-au turnat până la 1.300 de mc de beton pe zi, astăzi fiind gata toți cei 33.700 de mc ai drumului”, spune oficialul.

Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 și punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Vigneta Bulgaria poate fi cumpărată online

Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

Scurt istoric al lucrărilor la drumul spre Bulgaria:

  • 28 octombrie 2020- Start lucrări
  • 21 octombire 2020- Am dat ordinul de începere a lucrărilor
  • 20 octombrie 2020- A fost emisă autorizația de construire

V-ar putea interesa și:

Antreprenorul este PORR Construct, iar valoarea contractului este de 106,6 milioane de lei, fără TVA. Durata execuției obiectivului, conform contract, era de 18 luni. Finanțarea lucrării este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Foto: Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare