Drumul expres Craiova Pitești: Tronsonul 3 și Tronsonul 4

Autor: EVmarket Romania
Drumul expres Craiova Pitesti

Drumul expres Craiova Pitești ar trebui să aibă gata în trei ani Tronsonul 3 Slatina – Colonești și Tronsonul 4 Lunca Corbului – A1. Tronsonul 3 are o lungime de 31,75 km, iar Tronsonul 4 are o lungime de 31,88 km.

Pe16.09.2020, CNAIR a semnat contractele pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 3 și 4 din Drumul Expres Craiova – Pitești, cu ofertantul declarat câștigător ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de kilometri și este împărțit în 4 tronsoane.

Pentru tronsoanele 1 și 2, CNAIR a semnat contractele de la finele lui 2018, iar din mai 2019 au început primele lucrări pe șantier. Tronsonul 1, cu o lungime de circa 17,7 km, este executat de către italienii de la Tirrena Scavi, iar stadiul lucrărilor este de 13,6%. Tronsonul 2, cu o lungime de circa 40 de kilometri, care cuprinde și centurile ocolitoare de la Balș și Slatina, este construit de asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans. Stadiul lucrărilor este la circa 25%.

V-ar putea interesa și:

Tronsonul 3 Drumul expres Craiova Pitești

  • Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.
  • Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani pentru
  • Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Tronsonului 3 din Drumul Expres Craiova Pitești,  între localitățile Slatina și Colonesti, cu o lungime de 31,75 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Tronsonul 4 Drumul Expres Craiova – Pitești (31,88 km)

  • Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor
  • Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.
  • Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km.

Construcția acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185. Ofertantul desemnat caștigător este Asocierea S.C. SA&PE Construct S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. (S.C. SA&PE Construct S.R.L. – Lider de asociere), cu preţul de 617 milioane lei fără TVA.

V-ar putea interesa și:

Image by Peter H from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook