Drumul expres Brăila Galați, reduce timpul de călătorie cu 4%

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
drumul expres braila galati Balș - Slatina infrastructura drumuri expres

Drumul expres Brăila Galați, parte din rețeaua rutieră TEN-T, va reduce timpul de călătorie cu 4% în primul an de operare (2025). Durata proiectului este de 45 de luni.

Obiectivul general al acestui drum expres Brăila Galați îl reprezintă crearea unei legături rutiere care va facilita traficul între municipiile Brăila și Galați precum și traficul de tranzit, asigurând creșterea vitezei de circulație, a capacității de trafic, o îmbunătățire a siguranței și a confortului în trafic.

Drumul expres Brăila Galați

Pentru drumul expres Brăila Galați vor fi construiți 11 kilometri de drum nou, trei poduri, un pasaj și două viaducte.

Valoarea totală a proiectului este de 837 milioane lei (peste 172 de milioane euri) și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

85% este contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, circa 305,9 milioane lei, în timp ce 15% este contribuția proprie 53,9 milioane lei, restul de 477,1 milioane lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

„CNAIR a elaborat și depus în data de 09.06.2020 Aplicația de Finanțare pentru proiectul „Construcția Drumului expres Brăila-Galați” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.1. Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE- proiecte de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală”, anunță compania.

Proiectul drumul expres Brăila Galați este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Rețeaua de autostrăzi și drum național în regim de autostradă din România măsoară 848,9 de km.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe Facebook.

V-ar putea interesa și:

Informaţiile publicate de EVmarket.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

………………………………………………………………………………………………………………………

#EVmarket #News #ECO #Roads #Autobahn #EV #eMobility #FutureMobility #ElectroMobility #ForwardThinking #ElectricFuture #EcoFriendly #Mobility

Știri similare