Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru proiectarea și construcția secțiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba despre porțiunea de 37,4 kilometri cuprinsă între Cornetu și Tigveni. Valoarea lucrărillor este estimată la 5,3 – 5,8 miliarde de lei, scrie G4Media.ro.
Licitația va avea o etapă de preselecție a constructorilor, ofertele lor fiind așteptate până pe 10 noiembrie, conform anunțului publicat în sistemul electronic de achiziții publice.
CNAIR vrea ca proiectarea și construcția să nu dureze mai mult de 73 de luni
CNAIR vrea ca proiectarea și construcția efectivă a acestui tronson de autostradă să nu dureze mai mult de 73 de luni (14 luni perioada de proiectare și 59 luni perioada de execuție). Tronsonul de 37 de kilometri va fi gata după circa 6 ani de la începerea lucrărilor. Cel mai lung tunel de pe întreaga autostradă Sibiu-Pitești va avea 1,7 km.
V-ar putea interesa și:
- Drumul expres Brăila Galați, reduce timpul de călătorie cu 4%
- Autostrada Brașov Bacău: durata contractului este de 30 luni
- Autostrada Lugoj Deva: nod rutier deschis la Dobra
- Autostrada Soarelui: se ridică restricțiile de circulație
Autostrada Sibiu Pitești
Durata contractului pentru Autostrada Sibiu Pitești este de 168 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție. Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), Secțiunea 1, Sibiu – Boița, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL. Numărul kilometrilor de autostradă din România ar fi trebuit să treacă de 1.000 anul acesta, însă, sperăm să ajungem măcar la 950 de kilometri până la finalul anului.
V-ar putea interesa și:
- Circulația pe Transalpina, DN 67C, a fost redeschisă
- Autostrăzi România: Numărul kilometrilor gata
- Un drum forestier ne va scăpa de blocaje pe Valea Prahovei
- Marcaje rutiere noi, pentru a păstra distanța pe autostrăzi
Proiecte de autostradă
Anul acesta ar putea fi date în trafic tronsoanele Biharia-Borș (5,3 km) și Iernut-Chetani (18 km parte din A3) parte din autostrada Transilvania, Chetani-Câmpia Turzii (lungime de 16 kilometri), lotul 1 din Sebeș-Turda (17 km) și centura Bacăului (lucrările includ 16 kilometri din Autostrada Moldovei A7).