Drumarii au început deszăpezirea pe DN7C – Transfăgărășan, șosea închisă circulației rutiere pe 1 noiembrie pe sectorul de drum cuprins între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) din cauza vremii. Pe acest segment de drum este zăpadă timp de 7-8 luni, existând risc de avalanșă sau de căderi de pietre.
În fiecare an, Transfăgărășanul (DN 7C) se închide pentru 8 luni, între 1 noiembrie și 1 iulie.
„A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C – Transfăgărășan. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, scrie pe Facebook Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.
Altitudine DN7C Transfăgărășan
Transfăgărășanul, construit între 1970 și 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, după Transalpina. Drumul spectaculos care traversează Munții Făgăraș urcă până la altitudinea de 2.040 metri lângă Lacul Bâlea.
V-ar putea interesa și:
- Transport gratuit în Geneva când noxele ating nivelul de alertă
- Cameră rovinietă: lista cu localitățile unde sunt radare
- Marcaje rutiere noi, pentru a păstra distanța pe autostrăzi
Câți km are Transfăgărășanul
Transfăgărășan are 92 de kilometri lungime și trece prin cel mai lung tunel din România, 887 de metri. Drumul începe în comuna Bascov, județul Argeș, în direcția Curtea de Argeș, și se termină la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, lângă comuna Cârțișoara.