Viitorul Renault Twingo Electric va costa sub 20.000 euro

Autor: Cosmin Lixandru
renault twingo electric

Noul concept Renault Twingo Electric prefigurează un model electric de serie concurent cu Dacia Spring, care va fi lansat pe piață în 2026 la un preț sub 20.000 de euro.

CEO-ul Grupului Renault, Luca De Meo, a confirmat revenirea lui Twingo ca o nouă mașină electrică de oraș. Viitorul Renault Twingo EV va avea aceeași autonomie pe care o are și Dacia Spring, având în vedere că va avea o baterie de 26.8kWh.

Autonomie Renault Twingo Electric

Renault spune că noul Twingo va avea o eficiență de 10 km cu un kWh. Acest lucru ar însemna o autonomie de aproximativ 270 km, dacă va avea acumulatorul lui Spring.

În ceea ce privește design-ul, noul Twingo va împrumuta elemente de la modelul franțuzesc fabricat în anii 90, dar va dispune de tehnologia din prezent.

Renault reînvie modelele sale clasice. Viitorul Renault 5 arată aproape exact la fel ca hatchback-ul anilor 80, iar conceptul 4EVER Trophy arată exact ca Renault 4.

Noul Twingo continuă această tendință. Oricine își amintește de originalul din anii 90 va recunoaște această formă. Farurile rotunde arată exact că cele găsite pe modelul vechi, deși acum sunt LED.

renault twingo ev

Noul Renault Twingo este dezvoltat sub noua submarca Renault Ampere, o divizie a companiei care se concentrează exclusiv pe dezvoltarea de vehicule electrice.

V-ar putea interesa și

Ampere este responsabil pentru viitoarea lansare de vehicule electrice ale Grupului Renault, inclusiv Renault 5 care va ajunge pe piață în primele luni ale anului 2024. Ampere preia conducerea producerii noului Nissan Micra, dar și să producă o altă mașină pentru Mitsubishi.

Pentru a face acest lucru, platformele Renault CMF-BEV și CMF-EV sunt redenumite AMPR-Small și AMPR-Medium pentru a concura direct cu Stellantis și VW Group.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn