Renault Hippie Caviar Hotel – un van electric cu autonomie 280 km

Autor: Cristian Gubandru
Renault Hippie Caviar Hotel

Renault Hippie Caviar Hotel este noul concept cu care francezii de la Renault vor să atragă persoanele dornice de aventură, de ieșiri în natură.

Conceptul Renault Hippie Caviar Hotel este un camper van care are la bază versiunea electrică a lui Kangoo. Monovolumul cu tracțiune față are un motor de 120 de CP.

Pe măsură ce industria auto trece la vehicule complet electrice, piața rulotelor urmează exemplul. Rulota electrică ecologică își vă face debutul public la expoziția IAA Transportation de la Hanovra.

Autonomie Renault Hippie Caviar Hotel

Renault a dezvăluit deja un concept de rulotă derivat din Trafic sub numele de Hippie Caviar Hotel (HCH), iar această nouă versiune a fost construită dintr-un Kangoo E-Tech Electric. Platforma sa este comună cu Mercedes Citan, iar Renault este echipat cu un acumulator de 45 kWh pentru a oferi o autonomie de 280 de km.

În 30 de minute, van-ul electric poate primi autonomie pentru a parcurge 170 de km.

Interiorul monovolumului electric oferă confortul unui hotel

În interior, Renault susține că rulota oferă „confortul și facilitățile unui hotel de 5 stele” și utilizează o serie de materiale durabile în construcția cabinei sale – podeaua este făcută din plută și anvelope reciclate, de exemplu.

Renault a instalat numeroase spații de depozitare concepute pentru a găzdui echipamentul de camping și echipamentul sportiv. De asemenea, există un suport pentru schiuri special construit integrat în acoperișul panoramic din sticlă. Aranjamentele de dormit sunt asigurate de o bancă pliabilă, care poate fi reconfigurată într-un pat de o persoană.

V-ar putea interesa și:

Nu au fost detaliate planuri de producție pentru modelele HCH de la Renault, dar având în vedere că aceasta este a doua mașină care poartă acest nume, brandul ar putea evalua interesul public.

Dacă ajunge pe piață, monovolumul electric al Renault va deveni concurent cu Volkswagen ID. Buzz în sectorul monovolumelor pur electrice.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn