Kia EV9, conceptul unui SUV electric cu 3 rânduri de scaune

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
kia ev9

Kia EV9 este conceptul unui SUV electric cu trei rânduri de scaune, dezvoltat pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform), care prefigureaza un SUV electric.

Kia EV9 a fost inspirat din natură și folosește materiale reciclate, produse din deșeuri extrase din fragilul ecosistem marin.

Inspirându-se din pilonul de design „Bold for Nature” al filosofiei Opposites United, Concept EV9 întruchipează o formă îndrăzneață și recreativă prin prezența sa robustă și impunătoare.

Culoarea exterioară imită adâncimea nesfârșită a oceanului; acest lucru este apoi echilibrat de un cer albastru liniștitor și senin care radiază în interior.

Au fost folosite plase de pescuit recuperate din ocean, reciclate pentru a ajuta la crearea podelei automobilului, iar țesătura pentru scaune este fabricată din sticle de plastic reciclate și fibre de lână reciclate.

Pielea vegană, care este mult mai etică și sustenabilă în comparație cu pielea de animale convențională, a fost folosită în spațiul interior. Kia intenționează să reducă treptat utilizarea de piele animală în toate automobilele sale.

Date tehnice Kia EV9

Conceptul Kia EV9 măsoară 4.930 mm în lungime, 2.055 mm în lățime, 1.790 mm în înălțime și are un ampatament de 3.100 mm.

SUV-ul 100% electric oferă o autonomie de până la 300 de mile. Modelul dispune de tehnologie de încărcare ultra-rapidă de ultimă generație, cu un încărcător de 350 kW, care permite sistemului său de propulsie electric să încarce energie de la 10% la 80% în 20-30 de minute.

Aspectul frontal emblematic „Tiger Face” dezvoltat de Kia a fost reinterpretat pentru era automobilelor electrice și este prezentat acum pentru prototipul Concept EV9.

Noul aspect frontal digital „Tiger Face” profită de faptul că automobilele 100% electrice nu au nevoie de grila tradițională pe care se bazează automobilele cu combustie internă, rezultând un aspect complet colorat al caroseriei prototipului Concept EV9, care transmite în mod clar valorile de sustenabilitate.

Noua grilă specifică automobilelor electrice găzduiește o structură complexă în formă de nor de stele care este complet ascuns în spatele panoului caroseriei atunci când nu este utilizat.

Structura secvențială creează o „lumină de bun venit” pentru șofer și, de asemenea, funcționează ca blocuri de lumini în timpul condusului.

Modelul ”nor de stele” a inspirat echipa de design Kia să creeze lămpi de zi (DRL – Daytime Running Lamps) verticale remarcabile atât pentru partea din față, cât și pentru spatele mașinii, creând, la rândul său, o semnătură luminoasă unică din față până în spate.

Panouri solare pe Kia EV9

Zona grilei de aerisire a capotei este un panou solar care ajută la recuperarea unei părți din energia electrică pe care o folosește Concept EV9. Acest lucru le oferă proprietarilor de automobile electrice o sursă alternativă de energie atunci când nu sunt aproape de o stație de încărcare.

Șinele de pe acoperiș retractabile, care se ascund în interiorul plafonului atunci când nu sunt utilizate, îmbunătățesc și mai mult eficiența aerodinamică, creând un flux de aer fluid peste automobil. Atunci când este necesar, șinele de pe plafon pot fi ridicate printr-o simplă apăsare a unui buton, subliniind și mai mult caracterul de acțiune al prototipului Concept EV9.

Un sistem de monitorizare cu cameră video de ultimă generație, care înlocuiește oglinzile exterioare convenționale, îmbunătățește și mai mult proprietățile aerodinamice, sporind în același timp conștientizarea spațială pentru șofer.

În partea posterioară a prototipului Concept EV9 se află un montant D robust, dar elegant și delicat în același timp, care acționează ca un punct focal vizual și rezonează cu elementele de design angular ale SUV-ului. Designul inovator al stâlpului D creează, de asemenea, o semnătură unică „Daylight Opening” (DLO).

Structura elegantă de sticlă creează o conexiune directă cu mediul exterior, fie că soarele inundă cabina într-o zi cu cer senin, fie că poți auzi sunetul liniştitor al ploii în timpul unei călătorii de weekend toamna, sau senzaţia liniştitoare a strălucirii luminii lunii şi a stelelor într-o seară fără nori.

Noua Kia Sportage în versiunea europeană: motorizări hibride

În interiorul SUV-ului 100% electric se află o structură de design care integrează atributele naturii, mișcării și liniștii ca parte a unui spațiu pitoresc, de primă clasă. Plafonul panoramic, cu priveliștile către cer, contribuie și mai mult la crearea unui sentiment de relaxare și de contact cu mediul.

Un display interactiv extins de 27 de inci conectează lumea reală a Concept EV9 cu cea virtuală, servind în același timp drept centru nervos pentru toate cerințele șoferului și pasagerilor, inclusiv media, controlul climatizării și funcțiile de confort.

V-ar putea interesa și:

Modul „Pause Mode” modifică aspectul interior pentru a se asemăna mai mult cu un spațiu de relaxare de primă clasă, oferind ocupanților posibilitatea de a interacționa direct între ei, beneficiind în același timp de lumina care intră prin plafonul panoramic larg.

Scaunele se pot roti pentru a permite ocupanților așezați în primul rând și în al treilea rând să se poată privi unul cu celălalt. Scaunele din al doilea rând se pliază și devin o masă, completând amenajarea lounge-ului de primă clasă.

Al doilea mod staționar este „Enjoy Mode”, care transformă interiorul într-un spațiu de detensionare pentru perioada în care automobilul nu funcționează, prin întoarcerea 360 grade a configurației celor trei rânduri de scaune. În acest mod, hayonul se deschide, oferind tuturor ocupanților posibilitatea de a se conecta cu mediul exterior și de a privi înainte și dincolo de automobil în timp ce stau confortabil în interiorul SUV-ului 100% electric.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare