Hyundai SEVEN Concept prefigurează viitorul SUEV al mărcii

Autor: Cosmin Lixandru
Hyundai Seven

Hyundai SEVEN Concept prefigurează viitorul SUEV (sport utility electric vehicle) al mărcii, care va fi expus în perioada 19 – 28 noiembrie, în cadrul AutoMobility LA.

„Hyundai SEVEN Concept reflectă viziunea creativă, dar și tehnologiile avansate care vor fi utilizate pentru dezvoltarea modelelor electrice ale gamei”, a declarat Jose Munoz, President and CEO, Hyundai Motor North America.

Habitaclul Hyundai SEVEN oferă o mare libertate de mișcare. Modelul a fost realizat pe platforma globală modulară Hyundai dedicată automobilelor electrice (E-GMP).

Ampatamentul lung (3,2 m – datorită designului care poziționează roțile aproape de limitele exterioare); podeaua plată care permite explorarea unei alternative privind aranjarea tradițională a scaunelor – caracteristici specifice E-GMP – contribuie la maximizarea spațiului interior.

Hyundai Ioniq 5: specificații, prețuri, autonomie

Aspectul impunător este subliniat de elemente aerodinamice, precum: linia joasă a capotei, forma alungită a plafonului și jantele cu sistem Active Air Flaps.

Arhitectura de iluminare, care urmărește direcția stilistică Parametric Pixels, încorporează tehnologia Welcome Light Sequence (care se activează în momentul pornirii autovehiculului). În comparație cu modelele clasice din segmentul SUV, configurația – scaune față pivotante și banchetă cu formă arcuită – permite personalizarea în funcție de condițiile de deplasare sau de modurile de condus autonom.

Conceptul „Universal Island” definește o consolă mobilă, pentru o mai mare libertate de mișcare. SEVEN oferă multiple opțiuni pentru confort, cum ar fi: interfața grafică multifuncțională „Smart Hub”, plafon panoramic cu ecran integrat, dar și minifrigider încorporat și compartimente pentru îngrijirea încălțămintei.

Cabina minimalistă, ecranele integrate și luminile ambientale amplasate în interiorul portierelor transformă habitaclul într-un adevărat spațiu de relaxare.

Hyundai Bayon – un nou crossover cu motorizări hibride

Pentru dezvoltarea Hyundai SEVEN Concept au fost utilizate materiale reciclate și regenerabile. Bambusul, rășina și vopseaua bio folosite au la baza surse regenerabile, care contribuie la reducerea poluării generate prin intermediul procesului de producție.

Sistemul „Hygiene Airflow” a fost conceput având ca sursă de inspirație funcția de gestionare a fluxului de aer utilizată pentru aeronavele de pasageri. Aceasta se activează în momentul în care calitatea aerului scade, chiar și atunci când autovehiculul staționează sau se încarcă.

Sistemul „UVC Sterilization” se activează după ce pasagerii părăsesc habitaclul. Maneta pentru controlul comenzilor, compartimentul de depozitare pentru scaunele din față și difuzoarele sunt escamotabile. Luminile UVC integrate asigură eliminarea virușilor și a bacteriilor. În plus, bancheta și consola Smart Hub dispun de compartimente pentru dezinfectarea bunurilor personale depozitate.

Autonomie Hyundai SEVEN

Datorită platformei E-GMP, Hyundai SEVEN oferă o autonomie de peste 480 km și un sistem de încărcare ultra-rapidă (de la 10% până la 80% în aproximativ 20 min – cu încărcător de 350 kW).

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn