De ce mașinile electrice vor avea evacuări în viitor

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Dodge Changer Daytona Banshee - evacuari

Pasionații de mașini sport spun că vor trece ultimii la mașini electrice pentru că nu le oferă emoție, adrenalină. Aceștia nu vor să renunțe la mașinile pe benzină datorită sunetelor emise de evacuările sport și de motoarele puternice. Însă, Dodge a găsit soluția. Va monta evacuări sport pe mașinile electrice, care emit 126 dB (decibeli) și oferă aceeași emoție ca automobilele clasice.

Americanii au dat întotdeauna trendul într-o industrie. Tesla este cel mai bun exemplu. Toată planeta o urmează și încearcă să îi facă concurență. Acum, o altă companie americană, Dodge, vine cu o soluție pentru a face vehiculele electrice la fel de interesante ca automobilele clasice.

Dodge ne arată că mașinile electrice pot să nu mai fie „plictisitoare” și să aibă farmecul pe care îl au mașinile cu motoare termice puternice. Automobilele sport au atras clienți de-a lungul timpului datorită sunetelor de putere și de evacuare. Să ne uităm la modelele Porsche, care vin, opțional, cu un buton care amplifică sunetul evacuării și oferă mai multă adrenalină pasagerilor. O parte dintre oameni sunt atrași de astfel de mașini, iar Dodge îi vrea clienți. Probabil, vor exista update-uri de soft, care vor face sunetele mașinilor electrice și mai apropiate de motoarele pe combustie.

Cu siguranță vor apărea și firme de tuning auto, care vor monta evacuări mașinilor electrice, asta dacă întreaga industrie nu le va adopta în masă. Sau, de ce nu, producătorii auto le vor pune pe lista de opționale și vor face câteva mii de euro din sunetele de evacuare.

Dodge adaugă evacuări mașinilor electrice pentru a determina clienții să renunțe la motoarele V8

Conceptul Dodge Charger Daytona SRT oferă o privire asupra viitorului electric al mărcii printr-un vehicul care se conduce ca un Dodge, arată ca un Dodge și sună ca un Dodge.

Dodge Changer Daytona Banshee SRT

Foto: Dodge

Americanii au montat un sistem de evacuare Fratzonic Chambered, care este în curs de brevetare, pe conceptul sport electric Dodge Charger Daytona SRT.

evacuari Fratzonic Chambered

(Foto: Dodge/YouTube)

Sunetul automobilului electric ajunge astfel la 126 dB și rivalizează cu cel făcut de motorul V8 supraalimentat de 6,2 litri Hemi 807 CP al modelului Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Jailbreak. Acest propulsor termic a fost declarat cel mai puternic și mai performant motor din lume existent pe o mașină sport produsă în masă.

Sistemul Fratzonic Chambered Exhaust este primul de acest fel din industria auto și redă sunetul unic de performanță printr-o evacuare cu amplificator și camere de rezonanță situate în spatele vehiculului.

evacuari masini electrice

Fratzonic Chambered Exhaust (Foto: Dodge/YouTube)

Acest muscle car electric are un grup motopropulsor electric numit Banshee de 800 V, despre care Dodge spune că are un vârf de putere, care eclipsează motoarele termice ale Hemi, Hellcat și Redeye. Potrivit lui Dodge, noul model electric Dodge Charger Daytona SRT sosește pe piață în 2024. După cum puteți auzi în clipurile video de mai jos, va fi cea mai zgomotoasă mașină electrică din lume.

VIDEO: Dodge a montat o evacuare sport pe o mașină electrică

În plus, masina electrica va avea si o transmisie cu mai multe viteze (eRupt) cu o experiență electro-mecanică de schimbare a vitezelor care este pură Dodge.

VIDEO: Guilty as Charged – Dodge Changer Daytona Banshee

Foto: Muscle car electric Dodge

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare