Citroen oli [all-e] este un concept electric cu o autonomie de 400 de km

Autor: Cristian Gubandru
citroen oli

Citroen oli [all-ë] reflectă misiunea Citroen de a democratiza mobilitatea electrică într-un mod optimist și relaxat, spun Laurence Hansen, director produs și strategie Citroen și Laurent Barria, director marketing și comunicare Citroën.

Citroen consideră că este timpul să spună „destul” excesului și cheltuielilor și să se concentreze în schimb pe producția de vehicule pure și inventive, mai ușoare, mai puțin complexe și cu adevărat accesibile. oli dezvăluie modul în care Citroen intenționează să facă față provocărilor mobilității de mâine, regândind fiecare detaliu pentru a reduce resursele și materialele, cu scopul de a oferi vehicule la prețul potrivit și ușor de utilizat, cu o autonomie adecvată și versatilitate sporită.

citroen oli

„Oli este o platformă de lucru ce permite explorarea de idei ingenioase și pragmatice pentru producția viitoare”, explică Laurence Hansen.

La mijlocul anilor 1970, o mașină de familie cântărea aproximativ 800 kg, avea 3,7 m lungime și o lățime de 1,6 m. În prezent, aceste vehicule cântăresc peste 1.200 kg, chiar 2.500 kg și au cel puțin 4,3 m lungime și 1,8 m lățime.

Cerințele legale și standardele de siguranță au contribuit parțial la această creștere, dar dacă trend-ul continuă, iar vehiculele rămân parcate 95% din timp și 80% din călătorii sunt efectuate cu un singur ocupant, conflictul dintre nevoia de a proteja planeta și promisiunea unei mobilități durabile, electrificate, va fi greu de rezolvat.

Citroen prezintă noua identitate de marcă și noul logo

„Citroën consideră că electrificarea nu ar trebui să însemne prețuri exagerate și comportamentul eco-responsabil nu trebuie să implice restrângerea mobilității.

Trebuie să inversăm tendința, să propunem vehicule mai ușoare și mai puțin costisitoare și să găsim soluții inovatoare pentru a maximiza utilizarea și revânzarea succesivă a acestora. În caz contrar, familiile nu vor mai avea libertate de mobilitate atunci când vehiculele complet electrice vor deveni singura opțiune disponibilă. Citroën oli este dovada că putem aborda aceste noi constrângeri oferind o soluție credibilă și optimistă,” spun reprezentanții mărcii.

citroen oli

Pe lângă promisiunea subtilă făcută clienților prin hayon-ul său, Citroen oli se bazează pe moștenirea mărcii în materie de inginerie inovatoare pentru a introduce noua identitate Citroën.

V-ar putea interesa și:

Limbajul de design al lui Citroen oli opune planul orizontal cu cel vertical și formele rotunde cu cele plate pentru a sugera funcționalitatea, competența tehnică și designul industrial inteligent. Noul logo „plutitor” este inspirat de acest concept.

citroen oli

Chevroanele proeminente sunt poziționate orizontal pe siglă pentru a semnala ingineria și eficiența tehnică.

Citroen oli, autonomie 400 de km

Conceptul electric Citroen oli are o autonomie de 400 de kilometri și un consum de 10 kWh / 100 km. Modelul are o viteză maximă de 110 km/h.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare