Audi Urbansphere Concept a fost prezentat de germani

Autor: Dan Vache
Audi Urbansphere Concept

Audi Urbansphere Concept a fost prezentat de germani. Acesta este cel de-al treilea prototip din seria experimentală Sphere, după conceptele Skysphere roadster și sedanul de mari dimensiuni Grandsphere, prezentate în 2021.

Designerii și inginerii au creat inițial modelul Audi urbansphere pentru utilizarea în traficul intens al mega-orașelor Chinei, dar conceptul este aplicabil fără rezerve în oricare dintre centrele metropolitane ale lumii. Tocmai în zonele acestea urbane, în care spațiul personal este un bun rar, urbansphere oferă cel mai spațios interior oferit vreodată de un Audi.

Audi urbansphere dispune de tehnologie pentru condusul autonom de nivel 4. Audi colaborează cu CARIAD, divizia Grupului Volkswagen pentru soft-uri, în vederea introducerii acestei tehnologii în a doua jumătate a acestui deceniu.

Autonomie Audi urbansphere

Prototipul a fost construit pe platforma PPE. Bateria cu o capacitate de peste 120 kWh poate fi încărcată de la 5 la 80% în sub 25 de minute. Astfel este posibilă o autonomie de până la 750 kilometri conform WLTP. Cele două motoare electrice pot furniza o putere totală  de 401 CP și 690 Nm.

Conceptul Audi are o lungime de 5,51 metri, înălțime de 1,78 metri și lățime de 2,01 metri. Cea mai importantă dimensiune este ampatamentul de 3,40 metri.

Ampatamentul de 3,40 metri și lățimea de 2,01 metri desenează o amprentă mai mult decât generoasă, chiar și pentru un automobil din clasa de lux. Iar împreună cu spațiul la cap de 1,78 metri și suprafețele vitrate ample, aceste dimensiuni generează experiențe excepționale la interior, inclusiv din punctul de vedere al spațiului.

Cele patru scaune individuale dispuse pe două rânduri de locuri le oferă pasagerilor confort de lux. Scaunele din spate în special oferă dimensiuni deosebit de generoase, plus numeroase opțiuni de ajustare și reglare. În modurile Relax și Entertain, spătarul poate fi lăsat în spate până la o înclinație de 60 de grade, cu suportul pentru picioare, de asemenea, extins. Cotierele centrale integrate pe părțile laterale ale scaunelor și cotierele din portiere creează senzația liniștitoare de siguranță.

Scaunele se adaptează, de asemenea, și în funcție de nevoile sociale ale pasagerilor. Astfel, pentru conversații, de pildă, scaunele pot fi rotite, pentru ca pasagerii să stea față în față. În schimb, dacă un pasager își dorește intimitate, poate acoperi zona capului său cu un panou ce îl va despărți de cel ce stă alături.

Mașini Audi: iată ce modele noi sosesc în România

Când însă pasagerii doresc să folosească împreună sistemul de infotainment, ei pot utiliza ecranul OLED mare și transparent, ce poate fi pivotat vertical din plafon, între cele două rânduri de scaune.

Folosind aceste ecran „de cinema”, ce se extinde pe întreaga lățime a interiorului, cei doi pasageri de pe locurile din spate pot participa împreună la o video-conferință, de pildă, sau pot urmări un film. Este posibilă chiar și divizarea ecranului, cu funcția split-screen. Când nu este folosit ecranul, oferă o mai bună vizibilitate în față, având design transparent și respectiv vizibilitate în sus, prin plafonul vitrat, atunci când ecranul este pliat în sus.

V-ar putea interesa și:

Suprafețele șezutului și spătarele celor două scaune cu centuri de siguranță integrate sunt separate vizual. Între scaunele din spate ce în mod normal sunt blocate într-o poziție joasă, este integrată o consolă centrală ce poate fi ridicată și conține un dozator de apă și pahare, reprezentând încă o mărturie a standardelor premiu ridicate la care se ridică Audi urbansphere.

Audi Skysphere Concept – un roadster decapotabil cu 630 CP

Audi urbansphere se califică și ca zonă de wellness, datorită inovațiilor digitale numeroase, ce au reieșit în urma colaborării cu clienții chinezi în etapa de dezvoltare. Un exemplu grăitor ar fi, de pildă, funcția de detectare a stresului. Acest program adaptiv analizează starea pasagerilor, făcând uz de scanarea fețelor și analiza vocilor. În consecință, programul oferă sugestii personalizate adecvate pentru relaxare, de asemenea, pe baza unei aplicații pentru meditație, ce poate fi utilizată cu ajutorul ecranului personal și al zonei de sonorizare personale asigurate de tetiere.

V-ar putea interesa și:

Conceptcar-ul Audi urbansphere preia pasagerii de acasă și găsește autonom locuri de parcare și încarcă autonom bateria.

Portierele din față și spate ale prototipului Audi urbansphere se deschid în sens opus, astfel că dispare montantul B. Drept urmare, imediat ce intră în automobil, pasagerilor li se deschide întregul univers interior. Scaunele ce se rotesc spre exterior și covorul roșu proiectat pe sol, lângă automobil, transformă deja accesul în automobil într-o experiență specială, de confort premium.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn