Audi Skysphere Concept – un roadster decapotabil cu 630 CP

Autor: EVmarket Romania
Audi Skysphere

Audi a prezentat conceptul electric Audi Skysphere, un roadster decapotabil care își extinde ampatamentul pentru a se transforma într-un grand tourer (GT).

Prin simpla apăsare a unui buton, partea din față a lui Audi Skysphere se poate extinde sau retrage cu 24 de cm (și poate scădea cu 1 cm). În modul autonom GT, lungimea mașinii este de 5.19 metri, în timp ce în modul Sport, lungimea scade până la 4.94 de metri, iar garda la sol scade cu 10 mm.

Audi Skysphere Concept – un roadster decapotabil cu 630 CP

Designul exterior a fost conturat pornind de la Horch 853, roadster-ul anilor 1931. Conceptul modern păstrează acele caracteristici principale, botul lung și cabina joasă, oferindu-i o asemănare ușoară cu GT-urile cu tracțiune spate, cum ar fi Ferrari 812 Superfast.

Când funcțiile autonome sunt active (Nivel 4), interiorul Audi Skysphere se transformă. Volanul și pedalele se retrag. În anumite condiții de trafic, șoferul poate să lase mașina să conducă singură.

Planșa de bord este un ecran cu o lățime de 1.415 milimetri și o înălțime de 180 de milimetri, care are toate comenzile mașinii.

Mașina-concept are un motor electric de 623 cai putere ce îi oferă un timp de accelerație de la 0 la 100 km/h de aproximativ 4 secunde. Modelul are o baterie de 80 kWh, ce îi oferă o autonomie de 500 de km.

V-ar putea interesa și:

Prototipul Audi Skysphere va fi expus public luna aceasta în cadrul Monterey Car Week în California.

De asemenea, producătorul auto a anunțat că va dezvălui alte două concepte, Grandsphere și Urbansphere, în următoarele luni.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn