Trei mici secrete pe care noii conducători auto e bine să le cunoască

Autor: EVmarket Romania
Conducători auto

Obținerea permisului de conducere reprezintă o mare bucurie pentru pasionații de autovehicule, noii conducători auto, dar și o responsabilitate pe care foarte puțini o conștientizează la adevărata ei importanță. Stilul de condus agresiv și necunoașterea regulilor de circulație îi pun în pericol pe ceilalți participanți la trafic, dar pot fi o cauză de accidentări grave și pentru șoferi. Doar șoferii cu foarte multă experiență se pot lăuda cu o cunoaștere completă asupra secretelor vieții pe șosea. Din fericire, foarte mulți dintre aceștia sunt dornici să își împărtășească cunoștințele cu cei mai puțin experimentați.

Există nenumărate informații „secrete” pe care le afli doar după ce te așezi în spatele volanului. Află despre 3 dintre acestea din informațiile următoare:

  • 1. Poți da un examen pentru a redobândi permisul mai rapid atunci când ți-a fost suspendat în trafic

Suspendarea carnetului de șofer nu este un gest la îndemâna agenților de poliție, acesta fiind necesar doar în cazul contravențiilor grave. Chiar și așa, mulți șoferi au trecut printr-o astfel de experiență din cauza necunoașterii regulilor, a ignorării lor sau a simplului exces de zel. Când ajungi pieton din cauza permisului suspendat, trebuie să știi că îți poți recupera calitatea de șofer mai devreme prin susținerea unui examen special.

Examenul de redobândire a carnetului de conducere constă în 15 întrebări cu răspuns unic pe care candidatul trebuie să le rezolve în 20 de minute. Punctajul de trecere este de 13 puncte, reprezentând 13 întrebări cu răspuns corect. Dacă ești copleșit de emoții sau pur și simplu vrei să te reobișnuiești cu metodologia de examen și stilul întrebărilor, poți rezolva teste de redobândire permis online în mod gratuit.

  • 2. Spălătoriile self-service, un ajutor de nădejde atunci când nu ai timp să aștepți la cozi

Puțini șoferi știu de existența unui nou tip de spălătorie auto, și anume spălătoria self-service. Acesta este diferită față de modelul de business bazat pe transportul mașinii printr-o încăpere cu perii rotative și constă în punerea la dispoziția conducătorului auto a tuturor obiectelor necesare igienizării automobilului pe cont propriu. Plata pentru consumabile se face în funcție de timp, iar o persoană rapidă își poate spăla mașina în doar 10-15 minute cu costuri minime.

  • 3. Stilul de condus se adaptează în funcție de condițiile meteo și anotimp

La o primă vedere, condusul automobilului poate părea o activitate simplă, plăcută și recreativă. Nimic mai fals! Unii ar spune chiar că șofatul este o artă, dar cea mai responsabilă decizie ar fi să ne rezumăm la un punct de mijloc: șofatul este o activitate care presupune utilizarea tuturor resurselor pentru a călători în siguranță din punctul A în punctul B. Un șofer care utilizează aceeași strategie pe toată durata drumului nu se pune în pericol doar pe el, ci și pe ceilalți participanți la trafic.

Informează-te corespunzător despre utilizarea accesoriilor mașinii tale în permanență, nu doar atunci când condițiile de drum sunt mai puțin plăcute. De exemplu, farurile sunt un atu pe timpul nopții sau pe timp de ceață, dar pot deveni un pericol atunci când sunt folosite greșit. Nu porni faza lungă atunci când observi prezența altor mașini pe contrasens pentru a nu deranja vizual ceilalți șoferi.

Condusul pe timp de iarnă și în zone înzăpezite devine un adevărat sport. Un șofer responsabil și priceput nu va face mișcări bruște și va mări distanța față de mașina din față pentru a scădea la maxim șansele de a produce un accident prin alunecare. Mai mult, dacă autovehiculul intră în derapaj, trebuie să știi că poți controla mișcarea prin contra-viraj: trage de volan spre stânga atunci când mașina merge spre dreapta și vice-versa. Niciodată nu vom încerca să frânăm și să virăm în același timp, acest gest conducând către derapaj.

În concluzie, experiența este singurul lucru pe care nu îl poți cumpăra sau dobândi rapid, indiferent de domeniul în care activezi. În cazul condusului autovehiculelor, în mod particular, aceasta aduce cu sine atât informații teoretice, cât și reflexe și mișcări caracteristice care îți fac viața pe șosea mai ușoară și mai sigură. Profită de orice șofer experimentat pe care îl întâlnești pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele și treci prin propriu filtru de gândire toate sfaturile primite. Într-o zi, vei deveni chiar tu o sursă de „secrete la volan” pentru cei din jur!

Foto: Pexels.com / Tobi

Pentru a publica un comunicat de presă pe platforma EVmarket.ro trimiteți un e-mail la adresa sales@ evmarket.ro.