OMV Petrom a început producția de AdBlue pe plan local

AdBlue este utilizat pentru motoarele diesel moderne

Autor: Cristian Gubandru
adblue omv petrom

OMV Petrom a început producția de AdBlue pe plan local, în urma unei investiții de aproximativ 800.000 euro. Utilizarea acestuia reduce cu până la 90% emisiile de oxid de azot ale motoarelor diesel.

AdBlue este un produs standard utilizat pentru motoarele diesel moderne. Este compus din circa 1/3 uree și 2/3 apă demineralizată.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei, a început producția de AdBlue, un produs esențial pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel.

În prima fază, acesta va fi comercializat în stațiile de alimentare OMV și Petrom, iar de anul viitor va fi comercializat și în alte rețele.

Compania vine astfel în întâmpinarea cererii tot mai mari pentru acest produs, pe fondul creșterii numărului de vehicule comerciale în România.

„Debutul producției de AdBlue a reprezentat o prioritate pentru noi in condițiile in care ne așteptăm ca cererea pentru acest produs sa crească. Ne așteptăm ca cererea de AdBlue pe piața din România să crească cu peste 30% până în 2027 față de acest an, până la un nivel de aproximativ 130 de milioane de litri,” a declarat Radu Căprău, Membru al Directoratului responsabil pentru Rafinare & Marketing.

V-ar putea interesa și:

Noua capacitate de producție este situată în sudul Bucureștiului, iar investițiile necesare proiectului s-au ridicat la aproximativ 800.000 euro.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Pentru a publica un comunicat de presă pe platforma EVmarket.ro trimiteți un e-mail la adresa sales@ evmarket.ro.