MOL România anunță finalizarea proiectului complex de investiții care a vizat deschiderea a 14 stații de servicii pe autostrăzile Nădlac – Sibiu (A1), Pitești – București (A1) și Cernavodă – Constanța (A2).
După finalizarea acestui proiect, MOL România deține o rețea performantă de 259 de stații de servicii la nivel național și 41 de stații MOL Plugee cu 96 de puncte de încărcare electrică.
La începutul anului 2021, MOL România Petroleum Products a câștigat prin licitația publică organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), șapte contracte de concesiune în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor de servicii pentru șapte loturi duble (14 spații de servicii), în scopul dezvoltării și construirii de stații de servicii. Valoarea investiției este de aproximativ 28 milioane de euro.
Noile stații reflectă obiectivele MOL de diversificare a portofoliului pentru clienți, segmentul Consumer Services continuându-și transformarea într-un retailer de bunuri de consum centrat pe digitalizare și un furnizor integrat de servicii complexe de mobilitate până în 2030.
Unde au fost deschise noi stații MOL în România
Deschise în iulie 2022, stațiile MOL Murfatlar, localizate pe autostrada A2, Cernavodă-Constanța, au fost primele care au devenit operaționale. Apoi, în intervalul august – decembrie au fost deschise 10 noi stații pe autostrada A1 Nădlac – Sibiu, respectiv MOL Ilia, MOL Vințu, MOL Câlnic, MOL Șusani, MOL Bătești, pe tronsoanele Orăștie-Sibiu și Lugoj-Deva.
Ultimele două stații din acest proiect și care marchează finalizarea acestuia, MOL Prundu, localizate pe autostrada A1, KM 110+100, tronsonul centura ocolitoare Pitești, au devenit operaționale zilele trecute în regim de testare pentru clienți.
„Finalizarea acestui proiect complex de investiții este încă o reușită, care reconfirmă expertiza, profesionalismul și dedicarea echipelor MOL România. Ne-am asumat anul acesta deschiderea celor 14 noi stații de servicii pe principalele autostrăzi din România și suntem extrem de mândri că am reușit să respectăm termenele asumate pentru a putea oferi tuturor clienților o nouă experiență de călătorie. MOL România este un partener de încredere, care va continua să investească în dezvoltarea proiectelor de infrastructură din România,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chair, MOL România.
Clienții au la dispoziție pompe multi-produs, unde pot alimenta cu oricare dintre carburanții MOL EVO și MOL EVO Plus, pompe cu debit mărit pentru alimentările cu MOL EVO Diesel și pompe pentru AdBlue, skid-uri pentru alimentarea cu GPL și stații MOL Plugee ultra-fast (100kW) pentru încărcarea vehiculelor electrice.
Cât te costă să încarci o mașină electrică pe A2 la stațiile MOL
Conceputul Fresh Corner este prezent în toate stațiile deschise. În plus, unele dintre stații sunt prevăzute cu spații dedicate de birou, care dispun de toate facilitățile necesare pentru ședințele care pot apărea în timpul călătoriei (WiFi gratuit, ecran de proiecție).
Zonele de servicii dispun de parcări generoase pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv pentru camioane sau rulote. De asemenea, clienții pot avea acces la dușuri.
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România. În prezent, compania deține un număr de 259 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd.
MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii.
Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie.
Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est.