Lensa a deschis 10 noi magazine în prima jumătate a anului 2022

Autor: EVmarket Romania
Showroom Lensa

Creștere accelerată de 68% în primele șase luni din 2022 pentru retailerul de optică Lensa, cu venituri de 58 milioane lei și 10 magazine noi.

Cifra de afaceri a retailerului de optică Lensa înregistrată în primele 6 luni ale anului curent indică o creștere de 68% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cumulat, în magazinele fizice și în magazinul online au fost înregistrate venituri de 58 milioane lei (11,7 milioane euro). Anul trecut, în aceeași perioadă, veniturile Lensa au depășit 34 milioane lei (6,9 milioane euro).

10 noi magazine Lensa în prima jumătate a anului 2022

Lensa a accelerat strategia de expansiune în prima jumătate a anului, reușind să deschidă 10 magazine noi. Investițiile din perioada ianuarie – iunie 2022 au ajuns la circa 1,2 milioane euro.

Noile showroomuri au fost deschise în Bacău, Brăila, Buzău, Suceava, București, Târgoviște și Constanța.

Magazinele Lensa depășesc suprafața de 100 mp și sunt dotate cu unul sau două cabinete optometrice, în care clienții pot efectua oricând o consultație optometrică complet gratuită.

 #️⃣  CELE MAI BUNE PREȚURI LA OCHELARI DE SOARE ȘI DE VEDERE

„Rezultatele înregistrate în primele șase luni ale acestui an au fost conform așteptărilor noastre. Dacă păstrăm trendul de creștere, avem șanse să depășim obiectivul de vânzări de anul acesta, care se poziționează la circa 19 milioane de euro. Ne dorim să răspundem cererii clienților noștri, așadar am accelerat și mai mult procesul de expansiune.

Obiectivul de dezvoltare estimat pentru jumătatea anului, care prevedea inaugurarea a cel puțin încă nouă magazine Lensa a fost depășit. Am încheiat primul semestru cu 10 noi magazine și ne propunem lansarea altor nouă magazine până la finalul acestui an, astfel încât să ajungem la o rețea de 35 de unități la nivel național”, a declarat Daniel Crăciun, CEO și fondator Lensa.

Cea mai ridicată pondere în distribuția vânzărilor se înregistrează în continuare în rețeaua de magazine fizice. Trendul evoluției categoriilor de produse rămâne similar cu cel din intervalul ianuarie – iunie 2021.

Retailerul român de optică, Lensa, împlinește 9 ani de activitate

Cererea pentru ochelarii de vedere este în creștere de la an, acesta fiind și segmentul cu cea mai mare pondere în vânzări, care consemnează o evoluție de 80%. Pe locul doi se află ochelarii de soare, în creștere cu 63%, urmați de lentilele de contact, în creștere cu 40%.

Ochelari pentru șoferi: 10 modele recomandate

Lensa.ro este un brand românesc fondat de antreprenorul Daniel Crăciun, care după nouă ani de existență s-a poziționat între cei mai mari jucători pe piața de optică din România, având peste 200.000 de comenzi anual.

Compania deține cel mai mare magazin online de optică din țară și 29 de showroomuri în marile orașe din România, precum București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș, Arad, Oradea, Bacău, Brăila, Buzău, Suceava, Târgoviște, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea.

Pentru a publica un comunicat de presă pe platforma EVmarket.ro trimiteți un e-mail la adresa sales@ evmarket.ro.