Ia în considerare volatilitatea la sloturi și vezi cum te afectează

Autor: EVmarket Romania
volatilitatea la sloturi

Volatilitatea este un termen pe care îl întâlnești la jocurile de noroc, mai cu seamă la sloturi. Dacă înțelegi această noțiune, îți va fi mai ușor să îți creezi propria strategie de joc și vei ști care este nivelul de risc la un anumit joc de păcănele. De asemenea, te ajută și să alegi aparatul de păcănele potrivit în cazul în care joci într-un cazinou terestru.

Pe scurt, volatilitatea măsoară gradul de risc al slotului pentru cel care îl joacă. Bineînțeles că la toate păcănelele (indiferent că joci online sau într-un cazinou fizic) prezintă un risc de pierdere de bani, dar unele aparate și sloturi video sunt mai predictibile decât altele.

Pentru a avea succes la sloturi, este foarte util să cunoști gradul de risc al fiecărui joc înainte de a pune banii la bătaie. Cu cât un slot este mai volatil cu atât este mai ridicat gradul de risc să pierzi bani.

În ciuda riscurilor pe care le implică sloturile, majoritatea cazinourilor îți oferă beneficii de care este recomandat să profiți pentru a-ți spori șansele de profit. De exemplu, poți încerca oferta Netbet 200 rotiri, plus alte bonusuri și promoții pe care are în portofoliu acest cazinou. De fapt, la oricare alt cazinou online vei juca, vei avea parte de diferite promoții.

Ce înseamnă o volatilitate scăzută a sloturilor

Volatilitatea sloturilor este ierarhizată pe trei nivele: înalt, mediu și redus. Majoritatea cazinourilor oferă informații despre volatilitate, dar există și situații când acest lucru nu se întâmplă și atunci este bine să știi ce înseamnă acest aspect.

Iată ce înseamnă o volatilitate scăzută a sloturilor

sloturi

Păcănelele care au volatilitate scăzută plătesc frecvent, dar au plăți scăzute, oferind jucătorilor o șansă mai mare de a câștiga rotiri gratuite sau recompense în bani. Dacă plățile sunt scăzute înseamnă că jucătorul de sloturi are un risc mai mic.

Dacă te numeri printre jucătorii care au un buget redus pentru jocuri de noroc, sloturile cu volatilitate scăzută sunt cele mai potrivite pentru că poți juca ore în șir datorită plăților dese. Și bonusurile apar mai des, deci crește șansa ta de a juca cât mai mult timp. Reține însă că nu vei face profit mare!

Mai trebuie să știi că sloturile cu volatilitate scăzută au, de asemenea, frecvențe de lovituri (hits) ridicate. Frecvența loviturilor se referă pur și simplu la cât de des plătesc sloturile atunci când ai o linie câștigătoare.

Frecvența mare de lovituri a sloturilor cu volatilitate scăzută te menține în joc. La jocurile de păcănele cu volatilitate scăzută, dacă aparatul (slotul online) plătește un câștig mic, acesta se contabilizează ca hit, chiar dacă acesta nu este un câștig deosebit de mare.

Aceste sloturi sunt bune pentru jucătorii care doresc să joace numeroase runde. Chiar dacă ai un buget scăzut poți continua să joci sloturi pentru o perioadă mai lungă. Frecvența mare de lovituri a sloturilor cu volatilitate scăzută te va menține în joc.

Starburst este unul dintre cele mai populare sloturi cu volatilitate scăzută. Alte exemple de sloturi din aceeași categorie: Jack Hammer, Wild Scarabs, 1429 Uncharted Seas, Esqueleto Explosivo, Blood Suckers etc.

Volatilitatea este o parte a riscului de a juca la păcănele

riscul-de-a-juca-la-pacanele

Ca în orice joc de noroc și la sloturi există riscuri, iar volatilitatea este unul dintre acestea.

În cazul acelor sloturi despre care nu știi sigur dacă au volatilitate redusă sau ridicată, este greu să estimezi gradul de risc. Poți lua totuși în calcul următoarele aspecte care te vor ajuta să îți formezi o părere asupra gradului de volatilitate:

Învață din propria experiență

Joacă sloturi și vezi cum funcționează aparatul de păcănele. Dacă ești un novice în jocuri de noroc, nu folosi bani reali până când te prinzi cum stă treaba cu gamblingul. Profită de bonusuri, de site-urile care te lasă să joci gratuit sau să folosești variante demo. Urmărește și promoțiile de rotiri gratuite.

Verifică tabelul de plăți al jocului

După cum deja știi, sloturile cu volatilitate redusă oferă câștiguri frecvente, dar mici. Dacă un joc oferă premii clar peste medie, acesta poate fi un semn că slotul se află undeva între o volatilitate medie spre mare, deoarece nu va oferi un câștig uriaș frecvent.

Sloturile cu volatilitate ridicată au plăți mari. Dacă te uiți la tabelul de plăți și vezi că există un decalaj mare între plățile combinațiilor câștigătoare pentru patru simboluri wild în comparație cu cinci simboluri scatter, atunci este vorba în mod cert despre un slot cu variație mare.

Fii atent la frecvența și dimensiunea bonusului

Dacă un slot are bonusuri mici la fiecare 100 – 200 de rotiri, atunci este un joc de slot cu risc redus, dar dacă are o cantitate substanțială la fiecare 100.000 de rotiri, atunci slotul tinde să aibă o volatilitate mare.

Concluzie

Acum că știi acest aspect esențial al jocurilor de păcănele, ești pregătit să joci responsabil și să nu îți asumi riscuri care nu merită.

Citiți și: