EnergyFEST, eveniment dedicat energiei verzi, are loc între 14-16 martie

Autor: EVmarket Romania
Universitatea Politehnica din București, poli autofest, EnergyFEST

EnergyFEST, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi și sustenabilității, are loc între 14-16 martie în Campusul Politehnicii.

Evenimentul EnergyFEST va prezenta publicului larg cele mai recente descoperiri tehnologice din domeniul energiei nepoluante.

Anual, timp de 3 zile, EnergyFEST reunește cei mai importanți actori din domeniul energetic, aducând împreună companii de vârf, autorități de reglementare, instituții publice, cercetători și reprezentanți ai mediului academic.

Prima ediție a reunit peste 50 de companii și 20.000 de vizitatori.

De la diversele sectoare industriale, până la mijloacele de transport și modalitățile de încălzire, energia constituie un element integral al vieții noastre cotidiene. Din păcate, aceasta reprezintă și una dintre sursele principale de emisii poluante și de gaze cu efect de seră.

Cu toate acestea, există soluții prin care putem contribui la dezvoltarea sustenabilă și reducerea efectelor schimbărilor climatice.

Ce puteți afla dacă sunteți prezenți la EnergyFEST

La EnergyFEST veți afla cum progresul tehnologic al echipamentelor, dezvoltarea sistemelor de comunicații și a tehnicii de calcul influențează dubla tranziție ecologică și digitală.

Companii de top vor prezenta soluții inovatoare, la Universitatea Politehnica, care contribuie la creșterea eficienței energetice și reducere a impactului asupra mediului.

Expozițiile vor evidenția tendințele actuale și viitoare, precum și eforturile depuse pentru promovarea surselor de energie curată.

De asemenea, veți afla cum se adaptează industria energetică la conceptul de economie circulară și cum poate contribui la reducerea deșeurilor și a emisiilor de carbon.

Autorități de reglementare, experți și reprezentanți ai instituțiilor publice vor participa la dezbateri intense despre direcțiile strategi ce pentru sectorul energetic.

Totodată, cercetătorii din cadrul universităților și institutele de cercetare vor prezenta proiecte de vârf care vizează soluții tehnologice inovatoare și dezvoltarea sustenabilă a industriei energetice.

Studenții și tinerii vor avea șansa de a interacționa direct cu reprezentanții principalelor companii din domeniu și de a explora oportunitățile de carieră disponibile într-un mediu interactiv.

Programul evenimentului EnergyFEST este de la 10:00 la 16:00, între 14-16 martie 2024.

V-ar putea interesa și:

EVmarket.ro, cel mai mare site auto de electromobilitate din România, este partener media cu Universitatea Politehnica.

Știri similare