Emiterea duplicatului permisului de conducere, disponibilă și online

Autor: EVmarket Romania
puncte de penalizare, obținerea permisului de conducere, fisa medicala Valabilitate fișă medicală auto sedii permise auto cetateni straini Codul rutier uk permis suspendat permise de conducere permisele de conducere permis pierdut permise de conducere permis expirat Boli incompatibile cu permisul de conducere, conducere fara permis, permisul de conducere,

Începând cu luna iunie 2024, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online, eliminând necesitatea prezenței fizice la ghișeu.

Digitalizarea serviciilor privind permisele de conducere implică utilizarea tehnologiei în scopul de a îmbunătăți eficiența, accesibilitatea și transparența proceselor legate de reînnoirea și gestionarea acestora.

Beneficiile acestor măsuri includ reducerea timpului de așteptare, scăderea birocrației, creșterea transparenței și accesibilității serviciilor și asigurarea securității datelor.

Pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, parte a eforturilor continue de digitalizare și modernizare a serviciilor publice, cetățenii vor trebui să urmeze următorii pași.

Pașii pentru a emite permisul de conducere online

1. să dețină cont de utilizator pe site-ul Dgpci.mai.gov.ro;

2. să transmită prin intermediul aplicației informatice următoarele documente:

– cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;

– actul de identitate, în termenul de valabilitate, în copie;

3. să achite contravaloarea permisului de conducere (89 de lei) prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.

Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări.

La câte puncte de penalizare rămâi fără permis auto

In perioada următoare, se vor face demersuri și în ceea ce privește digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor.

Digitalizarea serviciilor publice reprezintă un pas important în modernizarea administrației și simplificarea interacțiunilor cetățenilor cu instituțiile publice, iar emiterea duplicatului permisului de conducere este unul dintre aceste servicii esențiale care va beneficia de pe urma tranziției către mediul online, în anul 2024.

Acte necesare schimbare permis / preschimbare permis auto:

  • cererea solicitantului – se completează în format electronic la ghișeu;
  • actul de identitate, în original și copie;
  • dovada plății contravalorii permisului de conducere de 89 lei (taxa schimbare permis)– achitată online;
  • permisul de conducere în original;
  • documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original și copie din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere. Taxa pentru efectuarea vizitei medicale: în funcție de clinică costă între 250-400 lei.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn