Premieră: Parcări securizate pentru biciclete

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Primăria Cluj-Napoca a investit în amenajarea unor parcări securizate pentru biciclete, unde cetățenii își pot lăsa în siguranță bicicletele. Noile containere securizate pentru biciclete cu 100 locuri sunt dotate cu camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS și iluminat tip LED cu senzor crepuscular.

Dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative la mașină reprezintă principalele motive pentru care Primăria din Cluj-Napoca investește în amenajarea unor parcări securizate.

Anul trecut, în urma demolării garajelor din cartierul Între Lacuri, au fost amenajate locuri de parcare pentru mașini, dar și zone pentru parcări sigure pentru biciclete.

V-ar putea interesa și:

Astfel, pe strada Tulcea la nr. 21, respectiv la nr. 29 există două astfel de spații unde sunt disponibile 100 locuri pentru parcarea bicicletelor. Fiecare dintre cele două garaje are o capacitate de 50 locuri definite de rasteluri etajate, fiind amenajate pe o suprafață de 76 mp/garaj.

Parcări pentru biciclete securizate cu aplicații IT

Pentru securitate au fost instalate câte 3 camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS și iluminat tip LED cu senzor crepuscular. Sistemul de alimentare cu energie electrică are la bază panouri solare fotovoltaice. Valoarea investiției este de 233.527 lei fără TVA.

Tot anul acesta, au fost amplasați senzori în carosabil pentru a fi mai ușor de identificat locurile libere de parcare din zona istorică a oraşului Cluj-Napoca.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare