Ce performanțe are vehiculul electric pe care IKEA îl aduce pe străzi pentru livrări

Autor: EVmarket Romania
ikea livrari sunrider

Inter IKEA Systems B.V., francizorul IKEA la nivel mondial, a decis să extindă și să ofere tuturor retailerilor IKEA din întreaga lume posibilitatea de a adăuga o soluție alternativă de transport mai durabilă, accesibilă și mai rentabilă la flota lor de livrări la domiciliu. 

În ultimii ani, comercianții IKEA au introdus camioane electrice pentru serviciile de livrare la domiciliu. Acum, francizorul IKEA adaugă o soluție alternativă de transport la domiciliu mai durabilă: bicicletele cargo electrice alimentate cu energie solară SunRider.

Anul acesta, magazinul IKEA din Delft, Țările de Jos (Olanda), a finalizat un proiect pilot prin care o bicicletă cargo alimentată cu energie solară a fost utilizată pentru a livra produse clienților săi aflați la distanțe scurte de magazin. După ce a evaluat situația, francizorul IKEA a decis să extindă și să ofere tuturor retailerilor IKEA din întreaga lume posibilitatea de a adăuga această alternativă pentru livrările pe distanțe scurte.

„Bicicleta SunRider poate transporta aproximativ 90% din gama de produse IKEA și emite cu 98% mai puțin CO2 decât van-urile diesel moderne. Pentru IKEA, este important să exploreze noi modalități de îmbunătățire a ofertei de servicii pentru clienți, atât dintr-o perspectivă mai durabilă, mai accesibilă și mai rentabilă. Bicicleta de marfă alimentată cu energie solară le îndeplinește pe toate”, spune Helene Davidsson, Sustainability Manager, Inter IKEA Systems B.V.

Specificațiile bicicletei SunRider pentru livrări IKEA

ikea bike sunrider

IKEA bike SunRider

Bicicleta de transport produse IKEA are un motor integrat în butucul roții față de 250 W și o baterie litiu-ion de 1,6 kWh, care se încarcă folosind panourile solare fotovoltaice integrate de 545 Wp. Compartimentul de marfă poate transporta 1 m³ și până la 150 kg de marfă.

Cu bateria plină, bicicleta are o autonomie de aproximativ 100 km în funcție de condițiile traseului și ciclul de utilizare. În zilele însorite, panourile solare de 545Wp pot încărca complet bateria, oferind o autonomie suplimentară de 100 km.

SunRider, prima bicicletă electrică solară cu încărcare automată din lume, a fost lansată pe piață de compania olandeză Need The Globe (NTG), fondată de Chris Cramer și Chris van Houdt.

VIDEO: SunRider Solar-powered cargo bike

V-ar putea interesa și:

Francizorul global IKEA are trei domenii prioritare cheie: durabilitate, accesibilitate și rentabilitate. Găsirea de noi soluții logistice care pot satisface nevoia mediilor urbane și a creșterii comerțului electronic, în același timp fiind prietenoase cu clima, mediul și angajații, îndeplinește toate cele trei domenii prioritare.

IKEA a închis stațiile de încărcare mașini electrice din București

Grupul Inter IKEA include Inter IKEA Systems B.V., IKEA of Sweden AB, IKEA Supply AG, IKEA Industry AB și companii conexe. Inter IKEA Holding B.V. este holdingul grupului Inter IKEA. Brandul a fost fondat în Suedia în 1943.

Inter IKEA Systems B.V. este proprietarul conceptului IKEA și francizorul IKEA la nivel mondial, care desemnează diferite companii IKEA să dezvolte gama și să furnizeze produse.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare