Țara care plătește șoferilor până la 4.000 de euro pentru a trece la biciclete electrice

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
franta biciclete electrice

Franța plătește șoferilor până la 4.000 de euro pentru a trece la biciclete electrice. Țara își intensifică eforturile de a reduce poluarea și de a stimula oamenii să meargă cu vehicule cu două roți.

Franța este de mult în centrul atenției când vine vorba de țările europene care fac tot posibilul pentru a reduce poluarea.

Având în vedere că Parisul a implementat recent o multitudine de reguli și reglementări noi care limitează accesul mașinilor în centrul orașului, este clar că Franța dorește ca capitala să acorde prioritate mobilității oamenilor mai degrabă decât mașinilor.

Pentru că majoritatea mașinilor circulă cu o singură persoană, autoritățile din Franța își doresc ca aceasta să fie schimbată cu o bicicletă.

Stimulente de până la 4.000 euro pentru biciclete electrice

Un raport publicat de The Times afirmă că guvernul francez oferă stimulente de până la 4.000 de euro pentru cei care doresc să-și schimbe mașinile cu o bicicletă electrică.

Nu doar bicicletele electrice fac parte din ecuație. Același lucru este valabil și pentru bicicletele standard, care sunt fără îndoială mai bune, mai ales pentru cei care nu merg prea departe în fiecare zi.

Cu toate acestea, nu toată lumea are dreptul la stimulentul consistent de 4.000 de euro. Au prioritatea persoanele cu venituri mai mici din zonele urbane cu emisii scăzute.

V-ar putea interesa și:

Totuși, guvernul francez nu va obliga șoferii să renunțe complet la mașină. Desigur, anumite călătorii în timpul săptămânii pot necesita utilizarea unei mașini, cum ar fi atunci când plouă.

Ca atare, ca parte a programului, guvernul francez oferă și o subvenție de până la 400 de euro pentru cei care doresc să obțină o bicicletă electrică pentru mobilitatea zilnică.

Le Plan Vélo, care a fost lansat în 2018, a ajutat Franța să devină una dintre țările europene cele mai rapide care au adoptat bicicletele, deși se află încă în spatele țărilor din nordul Europei: Țările de Jos, Danemarca și Germania.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare