Prieto a dezvoltat bateria 3D care se încarcă în 3 minute

Autor: EVmarket Romania
prieto baterii 3D

Prieto, un startup cu sediul în Fort Collins, Colorado, a dezvoltat bateria cu cea mai rapidă încărcare din lume datorită arhitecturii 3D. În plus, acest prototip de baterie funcționează la temperaturi între -30 ° F și peste 100 ° F. 

Americanii de la Prieto spun că aceste baterii 3D pot fi încărcate complet de la 0 la 100% în doar 3 minute și nu sunt inflamabile. Capacitatea de încărcare rapidă se aplică bateriei de orice dimensiune.

Ca o comparație, în 3 minute, o baterie litiu-ion se poate încărca doar până la 3% din capacitatea sa, în timp ce bateria 3D dezvoltată de Prieto ajunge la 100%.

Ce este bateria 3D dezvoltată de Prieto?

„Bateriile de astăzi sunt 2D, ceea ce înseamnă că energia curge într-o singură direcție pe un plan bidimensional. Pentru a încărca, ionii trebuie să curgă de la o suprafață la alta, ceea ce duce la limitări serioase. Bateriile mai groase conțin mai multă energie, dar calea lungă a ionilor înseamnă încărcare lentă. Bateriile mai subțiri se pot încărca mai repede, dar nu pot reține multă energie.

 

Am reimaginat arhitectura unei baterii și am proiectat prima baterie 3D din lume care oferă transfer ionic la 360 de grade. Acest lucru, înseamnă atât încărcare hiper-rapidă, cât și densitate mare de energie”, a declarat Mike Rosenberg, CEO Prieto.

Compania spune că datorită arhitecturii și designului 3D,  bateria nu este inflamabilă și nu va lua foc precum bateriile litiu-ion.

Bateriile de astăzi folosesc o arhitectură 2D veche de zeci de ani, care trebuie să fie întotdeauna un compromis între stocarea energiei și încărcare rapidă.

„Am scurtat dramatic lungimea difuziei în orice direcție, ceea ce duce încărcarea la o viteză ridicată și oferă mai multă putere și stocare de energie decât bateriile 2D”, a declarat Dr. Prieto, fondator și director de tehnologie al Prieto.

Bateria dezvoltată de Prieto este concepută pentru a furniza densitate de energie de 5 ori mai mare și de până la trei ori densitatea de energie a bateriilor 2D convenționale.

V-ar putea interesa și:

În ceea ce privește producția, americanii folosesc apă, electricitate și substanțe chimice. În procesul de fabricație sunt folosite materiale mai sigure la un cost mai mic.

Prieto are 28 de brevete pentru tehnologii privind materiale, arhitectură și producție în 7 segmente de brevete distincte din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn