Eurocell va construi o fabrică de baterii mașini electrice în Europa

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
EUROCELL baterii masini electrice

Eurocell, companie anglo-coreeană, vrea să construiască prima sa fabrică europeană de baterii mașini electrice. Investiția este estimată la 600 de milioane de lire sterline.

Compania intenționează să construiască noua sa Gigafactory în două faze. În prima fază va începe producția de celule de baterii pentru clienții existenți până la începutul anului 2023. În paralel, pe același loc va fi construită o instalație personalizată, capabilă să producă peste 40 de milioane de celule pe an până în 2025.

Eurocell intenționează să furnizeze baterii pentru stocarea energei, industria auto și mobilitatea electrică. Capacitatea maximă a fabricii europene Eurocell va fi atinsă începând din 2025.

Compania va produce și va exporta în masă baterii mașini electrice de pe una dintre cele trei piețe cheie: Marea Britanie, Țările de Jos sau Spania.

Baterii mașini electrice: Sfaturi pentru a mări durata de viață

Eurocell deja analizează câteva locații, iar alegerea finală depinde în mare măsură de obținerea nivelului potrivit de sprijin al guvernului din țara unde va avea loc investiția.

Țara aleasă va beneficia de crearea a sute de locuri de muncă directe și indirecte, transferând competențe de la experții coreeni în baterii și stimulând economia într-un sector strategic pentru atingerea emisiilor zero în Europa.

V-ar putea interesa și:

Bateriile Eurocell, dezvoltate în Coreea, au un avantaj tehnic considerabil, rezistând de peste zece ori mai mult decât celulele convenționale litiu-ion. Plaja mare de temperaturi de funcționare le face ideale pentru zonele cu vreme extremă.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare