Test de autonomie: Nio ET7 a parcurs 1.044 km cu o singură încărcare

Autor: Cosmin Lixandru
nio et7, energie la franare,

Fondatorul producătorului chinez de mașini electrice NIO, William Li, împreună cu vicepreședintele companiei Shen Fei au condus 14 ore de la Shanghai la Xiamen sedanul electric Nio ET7, echipat cu o baterie de 150 kWh. În mașină a fost și o a treia persoană, Chenxia Huang, director general al Tencent News.

Nio ET7 a parcurs 1.044 km cu o singură încărcare folosind 97% din energia bateriei. Când a ajuns la destinație, mașina electrică mai avea o autonomie de 36 de km și doar 3% energie în baterie.

Astfel, Nio ET7 devine vehiculul electric cu cea mai mare autonomie din lume datorită pachetului său de baterii de 150 kWh dezvoltat de companie.

Nio este cunoscut pentru tehnologia sa de schimb de baterii și operează peste 2.000 de stații de schimb de baterii în China și Europa.

Nio ET7 a parcurs peste 1.000 de km iarna

Având în vedere că este iarnă, temperaturile în timpul testului au fost destul de scăzute, ceea ce înseamnă că mașina electrică poate parcurge peste 1.100 de km cu o singură reîncărcare.

Mașina electrică a avut perioade îndelungate un consum mediu de 132 Wh/km la o viteză medie de 84 km/h.

Bateria NIO de 150 kWh Ultra Long Range este compatibilă cu toată gama de vehicule electrice NIO și este disponibilă pentru utilizatorii serviciului de schimb de baterii pe bază de abonament, care le permite șoferilor să crească în mod flexibil capacitatea bateriei în timpul unei călătorii.

Noul pachet de baterii de 150 kWh de la NIO are o densitate de energie de până la 360Wh/kg, marcând cea mai mare capacitate și densitate de energie pentru bateriile de mașini de producție în masă în China. Bateria a fost furnizată de Beijing WeLion New Energy Technology.

Pentru o comparație, un pachet de baterii Nichel-Mangan-Cobalt (NMC) are o densitate de energie de 270 Wh/kg, în timp ce bateriile cu litiu-fier-fosfat (LFP) au în jur de 150 Wh/kg.

V-ar putea interesa și:

Nio ET7 este mai mare decât Tesla Model S, având o lungime de 5,098 mm şi un ampatament de 3,060 mm. Sedanul are două motoare electrice, situate pe cele două punţi, ce generează un total de 653 CP şi 850 Nm. Sedanul electric poate accelera până la 100 km/h în 3.9 secunde.

Începând cu 19 decembrie 2023, NIO are 2.322 de stații de schimb de baterii în întreaga lume: 2.289 în China și 33 în Europa, cea mai recentă deschidere fiind pe 18 decembrie la Amsterdam.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn