Societatea de asigurări Axeria iard intră pe piața RCA

Autor: EVmarket Romania
rca format electronic tarifele rca preturile rca city insurance asf axeria iard

Publicat pe: 28 dec. 2021 / Axeria iard, firma franceză controlată de un asigurător american care a mai fost prezent pe piața din România, a finalizat procesul de notificare în baza dreptului de stabilire, pentru sucursala din România, primind aviz favorabil de la autoritatea de supraveghere din Franța (Autorité de contrôle prudentiel et de résolution – ACPR), cât și de la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România.

Axeria iard a fost achiziționată integral de către grupul Watford Holdings Ltd, procesul de schimbare al acționariatului fiind finalizat în aprilie 2021. La începutul lunii noiembrie 2021, Watford Holdings și Watford Re au devenit Somers Group Holdings și Somers Re.

„Această tranzacție, prin care Axeria Iard a fost achiziționată de către Grupul Watford, reprezintă un adevărat punct de cotitură în istoria companiei și poziționează Axeria Iard într-un grup internațional puternic și dinamic. Prin aceasta achiziție grupul Watford/Somers continuă strategia de dezvoltare în piața de asigurări Europeană post Brexit”, informează compania.

Grupul Somers (ex. Watford) este prezent pe piață din România încă din anul 2018, iar prin compania Axeria Iard va continua să ofere produse de asigurare clienților din România, demonstrând interes pentru o prezență de lungă durată pe o piață cu un potențial ridicat de dezvoltare.

RCA Axeria iard

Axeria Iard începe subscrierea pe piața românească cu polița de răspundere civilă auto față de terți (RCA), aceasta reprezentând primul produs de asigurare oferit viitorilor clienți din România.

Pentru a putea acoperi întreg teritoriul țării, distribuția produsului RCA se face prin intermediul distribuitorilor de produse de asigurare autorizați, companii de brokeraj active pe piața românească de asigurări.

V-ar putea interesa și:

Compania continuă parteneriatul strategic al grupului cu Intaro, ce va oferi servicii specializate, în special privind instrumentarea și administrarea portofoliului de daune, folosind soluții IT de ultimă generație, unul dintre obiectivele principale ale Axeria Iard fiind despăgubirea rapidă și corectă a clienților din portofoliu.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare