Prețurile RCA și costul reparaţiilor au fost limitate

Autor: EVmarket Romania
euroins romania, rca

Va fi plafonat prețul la polița RCA şi elementele de cost care duc la acest preț, precum costul reparațiilor, spun reprezentanții Consiliului Concurenței.

Instituția a avizat proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea prețurilor la RCA până la nivelul din martie 2022.

Proiectul privind revenirea la prețurile din martie 2022 pentru RCA

„Tarifele de primă maxime se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022 şi sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

În situația în care tarifele de primă practicate de către asigurătorii RCA la data de 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă dintre cele două. Tarifele de primă maxime se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a HG”, se arată în HG.

Comisioanele de distribuție aferente contractelor RCA se limitează la maximum 8% din prima brută încasată pentru o perioadă de 6 luni.

Calculul despăgubirii are în vedere un tarif ce nu poate depăși tariful mediu de închiriere publicat de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România. Despăgubirile se acordă numai în situația în care vehiculul avariat nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic.

V-ar putea interesa și:

Perioada maximă pentru care se pot acorda despăgubirile este de 30 de zile de la data eliberării autorizației de reparație de către poliție sau a documentului de intrare în reparație eliberat de către asigurătorul RCA.

Autorizația de funcționare a companiei de asigurări Euroins a fost retrasă. Societatea este în insolvență, urmând ca ASF să promoveze, în instanță, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului. Tot procesul va dura între 6 și 12 luni.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn