Polițele RCA Euroins au fost prelungite cu 3 luni

Autor: EVmarket Romania
city insurance, denuntare polita asigurare Euroins, RCA, IRCC BNR, EURO, LEU, punctul de amenda,

Polițele RCA Euroins au fost prelungite cu 3 luni, expiră pe 8 decembrie 2023. Puteți circula cu polița de asigurare Euroins până la expirare dacă asigurarea auto expiră înainte de 8 decembrie 2023.

Și în cazul falimentului City Insurance, la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Guvernul a prelungit valabilitatea polițelor, scrie Oficiul de Știri.

Ce se întâmpla în piață dacă polițele RCA Euroins ar fi expirat pe 8 septembrie

Dacă polițele emise de Euroins ar fi expirat pe 8 septembrie, în piață s-ar fi creat brusc un necesar de cel puțîn 1,7 milioane de polițe, ceea ce reprezinta peste 20% din întregul portofoliu RCA. Groupama deține în prezent 23% din piața de RCA.

Cum poți pierde banii plătiți pe două luni de RCA când denunți polița Euroins

Dacă trimiteți cererea de denunțare către asigurator la jumătatea lunii, iar angajații Euroins o procesează pe date de 01 în luna următoare, veți pierde banii plătiți pe RCA pe două luni (pe luna în care ați trimis cererea și pe luna următoare în care a fost procesată). Veți primii banii doar pe următoarele lunile întregi rămase.

În momentul în care denunțați o poliță RCA, adică în ziua în care ați trimis pe e-mail cererea către Euroins, ar trebui să aveți RCA la alt asigurator, pentru că în caz de accident, nu puteți retrage cererea de la Euroins, iar dacă folosiți asigurarea după denunțare aveți o mare problemă.

Euroins vă returnează banii pe RCA, deci nu mai aveți asigurare, și va trebui să plătiți dacă faceți un accident cu mașina. Iar dacă folosiți fraudulos asigurarea, în condițiile în care v-ați recuperat banii pe ea, compania care decontează reparația se va îndrepta împotriva dumneavoastră pentru a-și recupera banii.

Deci câți bani pierzi dacă denunți polița RCA? În momentul în care ai trimis cererea către Euroins trebuie să îți faci RCA la altă companie. Banii pe acea lună, în care ai două RCA-uri și ai trimis cererea, nu îi primești de la Euroins și dacă ai ghinion ca procesarea să fie făcută în luna următoare, mai pierzi banii și pe a doua lună din RCA-ul vechi.

Chiar dacă pierdeți banii pe două luni din RCA-ul Euroins, vă recomandăm să denunțați polița. Puteți avea cheltuieli mai mari dacă trebuie să o folosiți. În acest moment, polițele RCA Euroins au anumite limitări în ceea ce privește decontările.

Denunțare poliță asigurare Euroins – procedura

Cei care denunță polița RCA trebuie să știe că, din momentul în care Cererea de denunțare este procesată, mașina lor este neasigurată. Teoretic, polițele Euroins vor fi valabile până în noiembrie 2023.

Pașii pentru denunțare poliță asigurare Euroins:

  1. Primul pas este să transmiteți o solicitare de denunțare / reziliere (restituire primă) la Euroins pe e-mail la adresa [email protected].
  2. Veți primi un răspuns de la Euroins, probabil în câteva zile, în care se specifică suma pe care trebuie să o treceți pe formularul pe care îl trimiteți către FGA.
  3. Formularul FGA (Anexa 9 – Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă), completat cu suma specificată de Euroins pe e-mail, îl transmiteți la adresa [email protected], împreună cu o copie CI, copie Poliță RCA, dovada plății poliței RCA, dovada denunțării trimisă către Euroins.
  4. Puteți completa formularul FGA ONLINE:  Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă (Anexa 9).

Solicitarea de denunțare trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

  • Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
  • Copie act identitate;
  • Copie poliță de asigurare;
  • Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate;
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

Cei care NU vor primi confirmarea primirii cererii de la Euroins trebuie să facă dovada denunțării la FGA cu e-mail-ul trimis către Euroins.

Este posibil să nu primiți răspuns de la Euroins pentru că probabil sunt multe cereri. Același lucru este valabil și pentru FGA.

Aflați online care este Statusul cererii la FGA, dacă introduceți numărul cererii de plată.

Formulare cereri pentru asigurații cu polițe Euroins

Pot fi denunțate doar polițele pentru care nu sunt înregistrate daune, în perioada anterioară datei denunțării.

Documentele privind polițele Euroins se pot transmite Online:

În România, au mai intrat în faliment companiile de asigurări Astra, Carpatica și City Insurance.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn