Despre asigurarea auto în cadrul Uniunii Europene

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
asigurarea auto, rca,

Atunci când iei decizia de a înmatricula un automobil în orice țară din Uniunea Europeană, trebuie de asemenea să închei și o asigurare de răspundere civilă (asigurarea auto). Acesta este o asigurare de bază obligatorie în toate statele Uniunii Europene.

Asigurarea auto de răspundere civilă este cea minimă și obligatorie în statele din Uniunea Europeană

Asigurarea RCA de acest gen te acoperă în cazul în care ai provocat un accident și ai cauzat daune proprietății sau leziuni terțelor părți, mai puțin ție ca șofer al mașinii care a provocat accidentul. În plus, cu această asigurare auto minimă nici alte costuri, cum ar fi cele de reparații pentru propria mașină, nu sunt acoperite.

Cu toate acestea, chiar dacă pentru toate statele din Uniunea Europeană există obligativitatea de a încheia o asigurare RCA obligatorie, poți plusa și cumpăra ceva mai mult decât minimul ca să te simți mai în siguranță.

Acestea fiind zise, în calitate de posesor de autovehicul, ai posibilitatea de a încheia și alte tipuri de asigurări auto, mult mai cuprinzătoare și mai potrivite cu bugetul tău. Adică, în loc de clasica asigurare de răspundere civilă, sau față de terți, ai putea cumpăra asigurare auto cu parțial casco sau cu full casco, care oferă acoperire și în cazul altor riscuri.

Un asemenea tip de serviciu va extinde clauza de protecție în ceea ce privește automobilul asigurat. Astfel daunele provocate ție ca șofer, propriei mașini, jaful asupra vehiculului sau posesiunilor din el, vandalismul și asistența legală îți vor fi acoperite de către compania la care închei un astfel de RCA.

Nu există reglementări UE referitoare la asigurările auto opționale, ci doar referitor la asigurarea auto de bază, adică cea de răspundere civilă

Cel mai indicat este să verificați termenii și condițiile cu firmele de asigurări locale atunci când vă hotărâți să cumpărați o nouă poliță auto. De asemenea, poți întreba direct la aceste companii dacă ești asigurat sau dacă trebuie să adaugi ceva în cazul în care dorești să călătorești în afara țării, tot în UE sau în afara UE.

asigurarea auto

Bineînțeles că trebuie avut în vedere faptul că firmele de asigurări din fiecare țară pot aplica propriile reguli și condiții referitor la polița auto. Așadar, se prea poate ca acoperirea auto pe care o ai să fie limitată de timp, de distanță sau să excludă anumite țări în ceea ce privește anumite tipuri de riscuri. De aceea, o verificare prealabilă este întotdeauna recomandată. Spre exemplu, pe site-ul Polisa.nl găsești informații despre ce înseamnă a încheia o asigurare RCA în Țările de Jos.

Pentru a publica un comunicat de presă pe platforma EVmarket.ro trimiteți un e-mail la adresa sales@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare