Bridgestone lansează noua anvelopă semi-slick Potenza Race

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
Bridgestone Potenza race

Bridgestone, cel mai mare producător din lume de anvelope, a lansat în iunie 2022 noua anvelopă semi-slick Potenza Race.

Potenza Race a fost aleasă drept echipare originală pentru mai multe modele de mașini, printre care Lamborghini Huracán STO, SEAT Leon Cupra hot hatchback și Huracán STO Tecnica.

Dezvoltate și fabricate în Europa, noile anvelope Bridgestone Potenza Race vor fi disponibile în 13 dimensiuni populare – dimensiuni între 17 și 20 de inch – din iunie 2022.

Potenza Race este ultimul model care se alătură gamei emblematice de anvelope Bridgestone Potenza, – gamă care s-a născut din asocierea Bridgestone cu Formula 1 – și le oferă pasionaților de motorsport control sporit pentru viteze mari. Anvelopa Potenza Race este prima anvelopă de schimb pentru curse de circuit.

Dezvoltată pentru cursele pe pistă și utilizarea pe circuit

Conform testelor independente făcute de TÜV SÜD, Bridgestone Potenza Race demonstrează cei mai buni timpi pe tur prin comparație cu principalii competitori. De asemenea, Bridgestone Potenza Race oferă cea mai mică distanță de frânare pe asfalt uscat, depășind rezultatele anvelopelor competitorilor.

Anvelopa Bridgestone Potenza Race a fost gândită pentru a asigura o durată de viață remarcabilă. Toate aceste atribute fac din Potenza Race o alegere perfectă pentru șoferii care vor să performeze și să își împingă limitele pe circuit.

Înalta performanță a anvelopelor Bridgestone Potenza Race este posibilă datorită unei colecții de noi tehnologii care stau la baza modelului benzii de rulare, a structurii și a compușilor.

Modelul benzii de rulare aplică un model asimetric, cu diferențiere între exteriorul și interiorul anvelopei pentru a maximiza puterea de virare și potențialul de frânare, garantând în continuare o utilizare potrivită chiar și pe asfalt umed.

V-ar putea interesa și:

Unghiurile asimetrice ale pereților anvelopelor Potenza Race cresc rigiditatea laterală și reduc deformările, în timp ce modelul benzii de rulare împreună cu o muchie de nervuri accentuată oferă o performanță maximă pe asfalt uscat cu o frânare optimizată și rigiditate generală crescută.

Pentru a obține aceste performanțe, Potenza Race încorporează o formă sportivă care ajută la creșterea zonei de contact și maximizează potențialul de frânare. Un contact optimizat ajută la îmbunătățirea direcției și la manevrabilitate, oferind șoferului mai multă încredere pe pistă.

Anvelopa Bridgestone Potenza Race beneficiază și de noi compuși și de un proces de mixare care ajută la controlul reacției chimice, creând un echilibru între mecanismul consolidat și rezistența de rulare. Rezultatul este o formulă optimizată pentru performanțe îmbunătățite pe asfalt uscat, cu o rigiditate crescută, care ajută la virare și la stabilitatea în linie dreaptă.

Noile anvelope Potenza Race au fost dezvoltate folosind tehnologia Bridgestone Virtual Tyre Development

Tehnologia Bridgestone Virtual Tyre Development permite crearea unei versiuni digitale a unei anvelope pentru a putea fi testată, pentru a putea să prezică felul în care se va comporta anvelopa în condiții diferite înainte de a produce efectiv prototipurile. Astfel, Bridgestone poate testa mult mai multe variante în mediul virtual, proces care scurtează timpul de dezvoltare a unei anvelope la jumătate.

Acest proiect este aliniat la Angajamentul Bridgestone E8. E8 este format din 8 angajamente ale companiei – Energy (Energie), Ecology (Ecologie), Efficiency (Eficiență), Extension (Extindere), Economy (Economie), Emotion (Emoție), Ease (Ușurință), Empowerment (Emancipare). Aceste angajamente vor marca toate prioritățile strategice, deciziile și eforturile de sustenabilitate și se vor reflecta în toate domeniile de activitate și operațiunile afacerii.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare