Stații încărcare electrice pentru românii care stau la bloc

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Românii care stau la bloc și își doresc o mașină electrică au acum o alternativă prin stații încărcare electrice pentru spații comune pe care le pot folosi împreună cu vecinii. Investiția pentru o astfel de stație de încărcare este între 700 și 1.200 de euro.

Stații încărcare electrice

„Vrem să aducem stații cu management pe care să le poți utiliza împreună cu vecinii de cartier sau pe stradă. Stația poate fi instalată la parterul unei clădiri sau în subsol. Dacă sunt mai multe persoane care vor să încarce, acestea primesc un cod unic pentru a afla cât a consumat fiecare. În loc să plătească fiecare persoană câte 700-800 de euro pentru a avea propria stație, mai bine costul se împarte la toți cei care o folosesc”, a declarat Dan Tudose, directorul general al e-acumulatori.ro.

Costul unei stații de încărcare locală este între 700 euro și 1.200 euro, cu tot cu montaj. Stațiile încarcă de la 3 kW la 22 kW.

V-ar putea interesa și:

„În străinătate se practică deja acest sistem de management local. În fiecare zi poate să își încarce câte o persoană, iar la final de luna plătește fiecare cât a consumat. Sunt dedicate asociațiilor de bloc, spațiilor comune, firmelor”, a mai spus Dan Tudose.

Stațiile de sharing au o aplicație pentru smartphone, care funcționează prin wi-fi și bluetooth. Există și o variantă pentru plata cu cardul, dar este mai scumpă.

„Aceste stații de încărcare pentru sharing au avantajul că pot înlocui necesitatea mai multor stații și nu trebuie să schimbi tablourile sau contoarele. Mai bine ai o singură stație și o împarți cu alți utilizatori”, a adăugat antreprenorul.

Stații de încărcare E-acumulatori.ro

E-acumulatori.ro a adus în portofoliu stațiile de încărcare fixe pentru mașini electrice în 2018, brandurile Ratio din Olanda și Rolec din Marea Britanie. Anul trecut, a adus și stațiile portabile NRGkick. Stațiile de încărcare portabile pot fi conectate direct în panoul electric cu o priză trifazată. Acestea pot fi luate în mașină și folosite la destinație, dacă există monofazat (3,7kW – 7,4kW) sau trifazat (11kW – 22kW).

V-ar putea interesa și:

Pe curent alternativ mașinile se pot încarca între 3,7 și 44 kW, în funcție de puterea disponibilă și de stații. Stațiile portabile vin cu o priză standard trifzat pentru panoul electric, care poate primi un adaptor pentru a intra într-o priză Schuko. Stația portabilă poate avea reglată puterea și dintr-o aplicație instalată în telefon.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare