Renault Clio E-Tech hybrid: prețuri în România

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Clio E-TECH HYBRID renault easy lease

Renault Clio E-Tech hybrid 140 CP (hibrid non plug-in / Electric auto-reîncărcabil) este disponibil în România la un preț de pornire de 20.300 euro cu TVA pentru versiunea equilibre.

Clio E-Tech Hybrid are un motor de 1,6 litri 140 CP, o accelerație de la 0 la 100 km/h în 9,9 secunde și o viteză maximă de 180 km/h. Primul Clio hibrid are o baterie de 1,2 kWh (230 V), care îi permite să ruleze până la 80% din timp în modul 100% electric în mediul urban.

Prețuri Renault Clio hibrid

  • equilibre: 20.300 euro cu TVA
  • techno: 22.300 euro cu TVA

Prezentat pentru prima dată în primăvara acestui an, Clio E-TECH Hybrid are două motoare electrice – un „e-engine” (205 Nm) și un HSG (High-Voltage Starter Generator – 50 Nm) – și o cutie de viteze multimodală fără ambreiaj. Asocierea motoarelor electrice și a cutiei de viteze optimizează şi ajută la schimbarea treptelor de viteză.

Povestea unor Renault 12 devenite mașini electrice în SUA

Clio E-Tech Hybrid propune o experiență de conducere bazată pe inteligența sistemului și pe reguli optimizate de gestionare a energiei. Combinația aleasă pe lanțul de tracțiune ia în considerare şi stilul de condus al conducătorului auto (cererea de energie) și calculul continuu al performanței optime. Șoferul nu gestionează niciun parametru, tehnologia E-Tech le stabilește în mod automat și imperceptibil.

Clio E-Tech Hybrid setări Multi-Sense:

  • Modul My Sense este potrivit pentru utilizarea de zi cu zi, oferind cel mai bun compromis pentru o experiență care combină manevrabilitatea și un sentiment real de dinamism în accelerare. Acest lucru se datorează unui foarte prezent „efect electric” (pornirea este electrică întotdeauna, cuplu disponibil imediat, etc) și ușor de menținut sau repetat, în special în utilizarea urbană, dar și la viteze mai mari.
  • Modul Eco se bazează pe o cartografiere mai puțin dinamică şi mai cumpătată a pedalei de accelerație, dar și pe regulile adaptate de schimbare a vitezei.
  • Modul Sport, pe de altă parte, beneficiază de întregul potențial al sistemului în ceea ce privește timpul de răspuns și performanța.

Indicațiile în timp real ale comportamentului adoptat sunt prezentate pe panoul de bord și în sistemul multimedia prin diagrama de flux animat care arată direcția de circulație și natura energiei care alimentează tracțiunea (electrică, mecanică, combinată). Indicatorul de putere de pe panoul de bord arată nivelul de putere solicitat de sarcina pedalei, precum și fazele de regenerare (piciorul ridicat de pe accelerație, frânare).

V-ar putea interesa și:

Indicatorul de încărcare al bateriei din partea stângă a panoului de bord arată cantitatea de energie electrică disponibilă în timp real, plus tendința de consum asociată cu cererea de energie și/sau profilul drumului.

Patru versiuni de echipare Clio E-Tech Hybrid: ZEN, INTENS, SL E-TECH, RS LINE.

În versiunea ZEN, noul model oferă asistență la menținerea benzii de rulare, recunoașterea indicatoarelor rutiere, dar și alerta privind distanța de rulare. Sistemul multimedia EASY LINK include un display de 7’’, cu funcție de replicare smartphone. Suplimentar, versiunea INTENS vine cu lumini full LED, în forma literei C, detalii cromate specifice și tapițerie din textil combinat cu piele artificială. 

Echiparea specială E-TECH  este caracterizată de jantele de aliaj de 16’’ cu un design special, de bara de protecție spate ușor de recunoscut și badge-urile E-TECH Hybrid situate pe montantul central și ușa portbagajului. La interior, ambianța neagră capătă câteva accente albastre, care reconfirmă originea hibridă a modelului. Tapițeria textilă este combinată cu pielea de culoare neagră și gri, iar cusăturile albastre se înscriu în elementele de personalizare specifice. În interiorul mașinii, „Smart Cockpit-ul” dispune de un tablou de bord digital de 9,3” cu cea mai mare suprafață de afișare din clasă. 

Versiunea RS Line vine cu un design special la interior – ambianța neagră cu accente roșii, lumini interioare LED și ecran tactil de 7’’, cu Bluetooth și replicare smartphone. Jantele speciale de 16’’ BoaVista completează design-ul exterior, accentuat de geamurile spate și luneta cu tentă închisă. 

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare