Noul DS 4: motorizări, prețuri, specificații tehnice

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
ds 4

DS 4, cel de-al 4-lea model din gama DS Automobiles, este poziționat între actualul DS 3 Crossback și DS 7 Crossback.

Conceput pe o nouă versiune a platformei EMP2 cu 70 % componente noi sau exclusive, DS 4 oferă tehnologia plug-in hybrid încă de la lansare. Sistemul plug-in hybrid de 225 CP este format din motorul pe benzină de 1.6 litri 180 CP și un motor electric cu 110 CP. Autonomia în modul electric este de 55 km (WLTP). Hibridul are o baterie de 12,4 kWh.

O versiune 100% electrică, în curs de dezvoltare

În 2024, DS 4 va beneficia de o motorizare 100% electrică, odată cu sosirea unor noi tehnologii (motorizare și baterie).

Vor fi disponibile și trei motorizări pe benzină PureTech de 130, 180 sau 225 CP și un diesel BlueHDi de 130 CP. Toate vor fi echipate doar cu transmisia automată cu 8 trepte.

DS 4 face parte din segmentul C-Premium și inovează cu o siluetă unică, disponibilă în 3 versiuni: DS 4, DS 4 Cross și DS 4 Performance Line.

Prețuri DS 4 în România

DS 4 are un preț de pornire în România de 29.900 de euro pentru motorizarea de 1.2 litri benzină, 130 CP, transmisie automată.

Un DS 4 cu motorizare diesel, 1,5 litri 130 CP, are un preț de pornire de 34.800 de euro (echipare Trocadero), în timp ce varianta plug-in hybrid pornește de la 47.700 de euro și poate fi comandată doar cu nivelul de echipare de top Rivoli.

„Modelul se adresează clienților atrași de două tipuri de caroserie: noul SUV -Coupé aspirațional și berlina compactă tradițională. Ideea de a aborda aceste două segmente a ghidat alegerile designerilor mărcii în fiecare etapă a procesului de design”, a declarat Marion David, director de produs, DS Automobiles.

DS Automobiles anunță prețurile modelului DS 9

DS4 are 4,40 metri lungime, 1,83 metri lățime, 1,47 metri înălțime și roți mari cu jante de până la 20 inch.

Partea frontală afișează o nouă semnătură luminoasă. Farurile, mai subțiri, au sistemul DS Matrix LED Vision cu tehnologia Matrix și funcție de iluminare direcțională. Acestea sunt completate de lumini de zi cu 98 de LED-uri.

DS 4 Cross poate fi dotat opțional cu tehnologia Advanced Traction Control cu Hill Assist Descent Control, pentru o aderență îmbunătățită, cu modurile nisip, zăpadă și noroi.

Tehnica guiloche Clous de Paris, inspirată de arta fabricării ceasurilor pune în valoare componente ale DS 4:

  • Decorul “sabre” de pe planșa de bord ce regrupează comenzile aerului condiționat și DS AIR: aeratoarele invizibile.
  • Comenzile ștergătoarelor ce se aliniază cu aeratoarele laterale integrate în portiere.
  •  Sistemul DS Smart Touch, un ecran tactil de 5 inch asociat cu DS Iris System și DS E-Toggle.

DS Air este un sistem inovator de ventilație, cu aeratoare centrale compacte, prevăzute cu aripioare invizibile. Sistemul garantează o direcție optimă, în sus și în jos, a fluxului de aer. Întregul sistem funcționează asemenea unei ventilații clasice, cu o eficiență optimă. Aspectul integrat și sobru contribuie la designul fluid și pur al planșei de bord.

V-ar putea interesa și:

Habitaclul primește materiale precum pielea, Alcantara, carbonul forjat, lemnul, precum și noi tehnici de tapițerie ce îmbină rafinamentul și tehnologia. Scaunele sunt ventilate și au funcție de masaj. Acestea au în compoziția lor o spumă densă, pentru un nivel de confort excepțional. Forma de scoică oferă o bază de susținere fără precedent, pentru un stil inovator.

 

Interiorul în două culori se remarcă prin scaunele cu piele Gris Galet, asociate cu elemente clare, netede la atingere, îmbrăcate în piele și cu design Clous de Paris. Zona interactivă prezintă decoruri din lemn Frêne Brun și piele Nappa Brun Criollo. Interiorul Opera propune scaune cu piele Nappa Brun Criollo tip brățară de ceas.

Ambianța sonoră este asigurată de sistemul Hi-Fi Focal Electra de 690 Watt cu cele 14 difuzoare și de geamurile laterale acustice, o altă premieră în segment.

Peste 200 de licitații auto pe Adesa cu mașini electrice

Portbagajul oferă un volum de 430 litri, are funcție de deschidere hands-free și hayon motorizat. DS 4 va fi disponibil cu roți All Season 3PMSF de clasa A, cu diametru de 19 inch. Versiunile E-Tense oferă jante de aliaj de 20 inch și anvelope de clasa A. Jantele au o greutate redusă cu 10 % (1,5 kg per roată) și inserții aerodinamice.

Experiența de condus autonom de nivelul 2, deja introdusă pe modelele DS 3 Crossback, DS 7 Crossback și DS 9, primește un update major pentru DS 4, cu DS Drive Assist 2.0. Regulatorul de viteză adaptează viteza în funcție de trafic și oprește și pornește vehiculul în ambuteiaje. Sistemul asigură și poziționarea precisă a mașinii pe bandă. DS Drive Assist 2.0 adaugă 3 noi funcții: depășirile semi-automate, adaptarea vitezei în curbe, anticiparea limitei de viteză.

DS oferă 7 nuanțe de caroserie, noutățile fiind Copper Gold și Lacquered Grey, pe lângă Pearl Crystal, Platinum Grey, Red Velvet, Pearl White și Perla Nera Black.

Marca DS Automobiles, lansată în 2015, este prezentă în 41 de țări și are o rețea de distribuție exclusivistă care include 400 DS Stores și DS Salons.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare