Mercedes-Benz EQA: prețuri și detalii despre SUV-ul electric

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz a prezentat noul SUV electric compact Mercedes-Benz EQA, înrudit cu GLA, model entry-level din universul 100% electric al autoturismelor Mercedes-EQ. În România, EQA 250 are un preț de pornire de 49.170 euro cu TVA, în timp ce în Germania costă 47.540 euro.

EQA dispune de toate caracteristicile lui Mercedes GLA, îmbinate cu un sistem de propulsie electric. Noul EQA este construit în Rastatt (Germania) și Beijing (China). Sistemele de baterii pentru EQA sunt furnizate de uzina Accumotive din Kamenz, subsidiară Meredes-Benz. Uzina de baterii din Jawor, Polonia, este pregătită pentru producerea de baterii pentru modelele compacte Mercedes-EQ. Începând cu primăvara anului 2021, SUV-ul electric va fi disponibil pe piețele din Europa.

„Vom include o întreagă familie de modele EQA, cu putere care variază de la 140 kW la mai mult de 200 kW, cu, sau fără tracțiune integrală. Iar pentru cei pentru care autonomia reprezintă un aspect foarte important, portofoliul nostru va include în curând o versiune specială a EQA, cu o autonomie de peste 500 km, conform WLTP”, a declarat Markus Schäfer, COO al Mercedes-Benz Cars.

EQA va fi lansat in versiunea EQA 250 cu 140 kW (190 CP) și o autonomie de 426 kilometri, conform WLTP.

Bateria lithium-ion cu două nivele, element structural amplasat sub caroserie, are un conținut energetic de 66.5 kWh.

EQA dispune de o grilă a radiatorului integrată într-un panou negru cu o stea centrată, elemente specifice Mercedes-EQ. Un alt element din universul Mercedes-EQ îl reprezintă benzile luminoase din față și spate. O bandă orizontală din fibră optică conectează luminile de zi și farurile full-LED.

Mercedes recheamă în service peste 100 de maşini Clasa C

Interiorul farurilor dispune de accente albastre, semnnătura luminoasă a Mercedes-EQ. Farurile LED din spate se îmbină cu banza luminoasă LED, accentuând impresia de amploare în partea din spate a EQA-ului. De asemenea, plăcuța de înmatriculare a fost mutată pe bara de protecție. Acest model dispune exclusiv de jante dintr-un aliaj ușor, cu un design bi sau tricolor, de până la 20 de inch, cu accente decorative rose-gold sau albastre.

În funcție de pachetul de echipare și design, un alt indiciu al caracterului electric din interiorul EQA-ului sunt elementele decorative iluminate din spate – o premieră pentru Mercedes-Benz, și cele rosé gold de pe gurile de ventilație, scaune și de pe cheia autovehiculului.

Modelul special Edition 1 dispune de scaune din piele perforată, prin care poate fi observat un material albastru, specific Mercedes-EQ. Instrumentarul de bord, cu ecranele specifice, dispune de aceeași schemă de culori, cu accente albastre și rosé gold.

Printre cele mai importate măsuri aerodinamice adoptate se numără sistemul de aer condiționat complet etanș din secțiunea superioară, scuturile față-spate eficiente din punct de vedere aerodinamic, caroseria uniformă, capsulată, jante optimizate Aero, și spoilere față spate adaptate special.

Pompa standard de căldură face parte dintr-un sistem complex de control termic. Cu numeroase detalii, precum recircularea căldurii reziduale din sistemul de propulsie electric, sistemul este configurat pentru eficiență și autonomie maximă. De asemenea, este posibilă setarea anticipată a climei din interiorul EQA-ului, cu ajutorul MBUX sau al aplicației Mercedes me.

Date tehnice Mercedes EQA

 Mercedes-Benz   EQA 250
Tracțiune Față
Motor electric, punte față Model Asynchronous motor
Putere kW 140
Cuplu Nm 375
Demaraj 0-100 km/h secunde 8.9
Viteza maxima km/h 160
Capacitatea bateriei (NEDC) kWh 66.5
Consum combinat combustibil (NEDC) kWh/100 km 15.7
Autonomie NEDC km 486
Timp de încărcare, stație domestică sau publică (AC) cel puțin 11kW, 16A/fază ore 5:45
Timp de încărcare stație rapidă (DC) 10-80%, tensiune de alimentare de 400 V, curent de cel puțin 300 A min 30

Active Lane Keeping Assist și Active Brake Assist se numără printre funcțiile incluse în echiparea standard.

Simbolul Mercedes-EQ de pe ecranul media poate fi folosit pentru a accesa meniuri pentru opțiuni de încărcare, consumul electric și fluxul energetic. Ecranul din dreapta, din cadrul instrumentarului de bord este mai degrabă un wattmetru decât un turometru. Secțiunea superioară afișează procentajul de putere utilizat, iar secțiunea inferioară gradul de recuperare. Ecranul din stânga poate fi folosit pentru a afișa dacă se poate ajunge la destinație fără o pauză intermediară de încărcare. Culorile se schimbă în funcție de context: în timpul procesului de boost, ecranul este alb.

În funcție de dispoziție, sau pentru a se potrivi cu interiorul, utilizatorul poate alege între patru stiluri diferite. Varianta Progressive include o gamă de culori specială, Mercedes-EQ.

V-ar putea interesa și:

Specificațiile standard complexe ale Mercedes-Benz EQA includ aspecte precum faruri LED High Performance cu Adaptive Highbeam Assist, hayon EASY-PACK operat electric, jante din aliaj ușor de 18 inch, lumini ambientale cu 64 de culori, suport dublu pentru pahare, scaune de lux, cu suport lombar ajustabil pentru 4 poziții, cameră pentru marșarier pentru mai mult confort și o vedere de ansamblu îmbunătățită, și volan sport multifunction de piele. Noul model poate fi personalizat cu liniile de echipare AMG Line și Electric Art dar și cu Night Package.

Foto: Mercedes

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare